Баща и син са изчезнали под връх Ботев в Стара

...
Баща и син са изчезнали под връх Ботев в Стара
Коментари Харесай

Двама души са изчезнали в бурята под връх Ботев

Баща и наследник са изчезнали под връх Ботев в Стара планина и към момента не са открити, заяви Българска национална телевизия. Вчера двамата мъже са тръгнали да слизат от високия 2376 метра връх към местността Паниците над Калофер. Оттам дирите им се губят.

Днес през целия ден, макар ураганния вятър и преспите в региона, през целия ден планински спасители от Карлово и Калофер са издирвали изчезналите, само че без резултат. Открит е единствено автомобилът им, покрит със сняг.

Акцията е прекъсната и ще продължи на следващия ден, само че атмосферните условия са доста тежки и възможностите на двамата да оцелеят понижават. Освен това, според съпругата на мъжа, двамата не били екипирани добре. Тя е споделила, че поема и всички разходи по избавителната интервенция.

Изчезналите са старозагорци - Атанас Пенчев (42 г.) и синът му Адриян (17 г.). Те са пренощували в туристическата спалня на връх Ботев и тази сутрин са тръгнали с други двама души да слизат към Калофер, единствено че вървели доста постепенно и те ги изоставили.

Данка Радулова от туристическо сдружение " Хайдут " описа: " Към 19:30 ч вечерта (в сряда) те са минали около хижата, без да влизат в нея, и са поели пътя за връх Ботев. Тогава хижарят ги е видял по светещите фенерчета или челници - каквото са имали, да отпътуват за връх Ботев. След, като са пренощували туристическа спалня под върха, те са тръгнали да слизат през подслон Маринка. Но, защото бащата и синът са вървели много постепенно и другите двама са потеглили напред и от там към този момент дирите им се губят.

В момента температурата в региона на връх Ботев е -17 градуса, духа вятър с 13 км/ч. Снежната завивка е 65 см. Днес ще бъдат образувани нови избавителни групи за търсене на двамата мъже.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР