Барселона спечели с категоричното 3:0 домакинството си на Севиля от

...
Барселона спечели с категоричното 3:0 домакинството си на Севиля от
Коментари Харесай

Барса с класика срещу Севиля

Барселона завоюва с безапелационното 3:0 семейството си на Севиля от 20-ия кръг на Ла Лига. По този метод каталунците се възползваха от грешката на Реал Мадрид, който загуби от Майорка, и съумяха да усилят преднината си на върха на цели 8 точки, с което към този момент дадоха и сериозна поръчка за продобиване на купата.

След по-мудно първо полувреме, през втората част домакините на " Камп Ноу " се развихриха и изковаха успеха си с голове на Жорди Алба в 58-ата, Гави в 70-ата и Рафиня в 79-ата минута. Това бе пети следващ триумф за отбора в шампионата.

Чави заложи през днешния ден на Рафиня, Роберт Левандовски и Гави в предни позиции. В средата на терена действаха Педри, Френки де Йонг и Серхио Бускетс.

За гостите Хорхе Сампаоли бе избрал да стартира с Юсеф Ен-Несири на върха на офанзивата, като той имаше поддръжката на Папе Гай и Оливер Торес на крилата. В средата на терена пък си партнираха Иван Ракитич и Жоан Жордан.

Срещата не стартира добре за Барса, като още в 5-ата минута при една привидно безобидна обстановка Серхио Бускетс получи травма в глезена и трябваше да бъде сменен наложително, а на негово място се появи Франк Кесие.

Домакините сътвориха първата си голова опция в 17-ата минута, когато Левандовски бе изведен в наказателното поле и стреля, само че след рикошет топката мина около вратата.

При последвалия корнер каталунците имаха нов добър късмет, като изстрелът с глава на Роналд Араухо профуча до лявата греда.

В 26-ата минута Левандовски си освободи пространство пред наказателното поле и шутира мощно, само че Ясин Буну се разтегна и направи ослепително избавяне.

Първият удар към вратата на Барса бе насочен от Папе Гай в 38-ата минута, само че той бе много неакуратен и не заплаши по никакъв метод Марк-Андре тер Стеген.

В 42-рата минута Жорди Алба отигра топката с глава, която подло се насочи към вратата, само че въпреки всичко Гудел внимаваше и почисти в корнер.

Хорхе Сампаоли очевидно не бе удовлетворен от представянето на своя отбор в предни позиции и още на полувремето направи две промени, пускайки Брайън Хил и Ерик Ламела на мястото на Юсеф Ен-Несири и Оливер Торес.

Барса обаче продължи да бъде по-активният тим и в 52-рата минута Жорди Алба центрира в наказателното поле за Левандовски, който съумя да играе с глава, само че не и да насочи топката по посока на вратата.

В 58-ата минута каталунците материализираха превъзходството си. След многоходова композиция топката стигда до Франк Кесие в наказателното поле, той елегантно я продължи към Жорди Алба, който от близко съумя да вкара за 1:0.

В 70-ата минута резултатът бе подсилен. Рафиня получи по дясното крило, напредна и подаде паралелно на голлинията, където Левандовски се размина с топката, само че Гави също се бе присъединил от по-задна позиция и от близко засече за 2:0.

В 77-ата минута след заучено състояние от фаул Левандовски шутира рисково по земя и бе на косъм да означи трето попадение, само че кълбото мина на сантиметри от гредата.

Само две минути по-късно третият гол въпреки всичко бе факт. Жорди Алба центрира остро по земя и Рафиня се отскубна и от близко засече топката в мрежата за 3:0.

В 88-ата минута Севиля сътвори може би най-хубавото си състояние в мача. При центриране от корнер Лукас Окампос стреля с глава и Тер Стеген трябваше да прави избавяне, въпреки и не прекомерно мъчно.

Минута по-късно Иван Ракитич опита нещо забавно. Той видя, че Тер Стеген е излязъл напред и реши да опита да го трансферира от центъра, само че трансферира и вратата.

В добавеното време Левандовски се освободи в наказателното поле и шутира мощно, само че Буну внимаваше и съумя да избави.

Така Барса реализира извънредно скъпа победа, с която към този момент има 53 точки и преднина от 8 пред втория Реал Мадрид и цели 14 пред третия Реал Сосиедад. Севиля пък остава на 16-ото място в класирането с актив от 21 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР