Барселона се изправя тази вечер срещу Валенсия в дербито на

...
Барселона се изправя тази вечер срещу Валенсия в дербито на
Коментари Харесай

Барса се изправя на Местая срещу Валенсия и...Реал

Барселона се изправя довечера против Валенсия в дербито на върха на Ла Лига. От 21.45 на „ Местая “ се срещат непобедените в 12 кръга „ прилепи “ и каталунци. Само че Барселона има единствено победи и едно реми, до момента в който валенсианци имат 9 победи и три равенства. Четири точки, толкоз е разликата в интерес на Барса.

Но тази вечер на домашния стадион на Валенсия ще играе освен локалният отбор, само че на процедура и Реал Мадрид. А пък и всеки различен, който се надява на конспирация в шампионата на Испания. Защото нова победа на Барса на терена на своя първи преследвач освен ще усили дистанцията пред него на 7 точки, само че и ще върне разликата от 10 пункта пред мадридските Реал и Атлетико.

Освен това тежко посещение от в този момент до Коледа на каталунците остават още две доста тежки гостувания – на Виляреал и на огромния си противник Реал на 23 декември.

Победа за Валенсия обаче ще прилепи компактно тима до водача Барса, единствено на точка. Интригата ще се върне, Реал и Атлетико ще са на 7 дължини...Хиксът също ненапълно прави работа на анти-барселонистите.

А мачът е обрисува доста забавен и оспорван. Този сезон при треньора Марселино Валенсия играе ужасно. Отборът е тотално видоизменен и най-накрая се измъкна от вцепенението, което го беше обхванало през последните години. Само че Марселино няма дабъде на пейката на „ Местая “ - осъден е за два мача. А пък и няма нито една победа против този конкурент в мачовете, които е водил други тимове против Барса /само 3 ремита и 9 загуби/.

Барселона пък не е губил на „ Местая “ от сезона 2006/07 година.

И все пак, „ Местая “ е доста рискова територия за всеки гостуващ тим. А Барса ще бъде с прекроена отбрана – без санкции Пике и контузения Масчерано. Ще играят Умтити и безконечната запаса Вермален като двойка централни бранители. Ето го шансът на Валенсия, тимът, който съгласно Ернесто Валверде, има най-смъртоносната контратака в Ла Лига сега.

Меси отчасти бе икономисан от Валверде в Торино против Ювентус, Луис Суарес бе банален и също ще играе. Това пък са най-големите козове на каталунците.

Но дербито се обрисува горещо: неделя вечер, от 21:45 Валенсия против Барселона, вторият против първия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР