Барселона. Проблемът с недостига на ваксини срещу Covid-19 в африканските

...
Барселона. Проблемът с недостига на ваксини срещу Covid-19 в африканските
Коментари Харесай

РИА Новости: Жозеп Борел призова за принципно решение за осигуряване на ваксинни за Африка

Барселона. Проблемът с дефицита на ваксини против Covid-19 в африканските страни би трябвало да бъде позволен по принцип - належащо е освен да се подаряват ваксини на района, само че и да се провежда тяхното произвеждане там, сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от РИА Новости .

„ С тях (африканските страни – бел. ред.) имаме проблеми с имунизацията. Правим всичко допустимо, с цел да укрепим и осъществим отговорностите си и в този смисъл Европа е нужен сътрудник, защото става дума освен за даряване на ваксини, само че и за помощ в производството им “, сподели Борел на конференция след министерската конференция на Съюза за Средиземноморието, районна междуправителствена организация, която сплотява 42 страни, за поощряване на районния разговор и съдействие.

Той напомни, че „ Европа основава центрове за произвеждане на ваксини в три основни африкански страни – в Сенегал, Руанда и Република Южна Африка “. " Тъй като не може Африка да създава 2-3% от имунизациите, от които се нуждае, тя би трябвало да може да създава свои лични. Понякога е по-важно да се научиш някого по какъв начин да лови риба, в сравнение с да му даваш риба ", заключи Борел.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР