Барселона прегази Реал Мадрид в суперсблъсъка от 29-ия кръг на

...
Барселона прегази Реал Мадрид в суперсблъсъка от 29-ия кръг на
Коментари Харесай

Барса продължи 12-годишен рекорд срещу Реал Мадрид

Барселона прегази Реал Мадрид в суперсблъсъка от 29-ия кръг на Ла Лига и по този метод затвърди възхода си под управлението на Шави. Каталунците победиха „ лос бланкос “ на „ Сантиаго Бернабеу “ с 4:0 и по този начин затвърдиха една доста дълга серия, която имат против своя огромен зложелател.

Вече 12 години Барселона не пропуща да бие Реал Мадрид като посетител, когато „ кралския клуб “ е водач в Ла Лига. Серията на Барса стартира през април 2010 година, когато Реал е надигран с 2:0. Следват триумфи с 3:1 (2011 г.), 4:3 (2014 г.) и 3:2 (2017 г.), преди да се стигне до снощния мач. По този метод каталунците към този момент са в серия от 5 следващи победи над Реал Мадрид в испанската столица, когато „ лос бланкос “ са водачи в шампионата.

Пиер-Емерик Обамеянг се намира в страхотна форма, откакто през зимния трансферен прозорец напусна Арсенал и подписа с Барселона. Габонският нападател бе в основата и на грандиозния триумф на каталунците в Ел Класико с 4:0 на „ Сантиаго Бернабеу “, където вкара 2 гола и добави една асистенция против Реал Мадрид.

С двете си попадения някогашният футболист на Арсенал и Борусия Дортмунд доближи 7 гола в първите си 7 мача с екипа на каталунците в Ла Лига. По този метод той се подреди до величия като Ференц Пушкаш, Феномена Роналдо и Златан Ибрахимович, които също са съумели да вкарат по 7 гола в първите си 7 участия в испанското състезание.

Освен тях, това достижение са достигали още: Алфредо ди Стефано, Хуан Семинарио, Магико Гонсалес, Кристиан Виери и Андре Силва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР