Барселона победи гостуващия Лас Палмас с 3:0 пред празни трибуни

...
Барселона победи гостуващия Лас Палмас с 3:0 пред празни трибуни
Коментари Харесай

7 от 7 за Барса след класика пред празни трибуни

Барселона победи гостуващия Лас Палмас с 3:0 пред празни трибуни на „ Камп Ноу ” поради вълнения към референдума в Каталуния за разединение от Испания и записа седми следващ триумф в Примера дивисион. Каталунците желаеха срещата да се отсрочи, само че Испанската федерация изрично отхвърли и заплаши клуба с наказване. До последно не се знаеше дали ще има мач, само че въпреки всичко той се състоя, откакто бе признато предлагането да се играе пред празни трибуни.

Играчите на Ернесто Валверде предстоящо преобладаваха през цялото време и в 21-ата минута Меси можеше да вкара гол от директен свободен удар, само че вратарят плонжира и мазета топката, а Луис Суарес беше блокиран за добавка. Минута по-късно Денис Суарес изскочи самичък против вратаря, който обаче го изпревари.

В 25-ата минута Усама стреля от отдалеченост, само че Марк-Андре тер Стеген улови топката. До края на полувремето пропуски направиха още Паулиньо и Луис Суарес за каталунците, а в 43-ата минута гредата ги избави след шут на Калери.

След почивката Валверде пусна в игра Андрес Иниеста и Иван Ракитич, който даже направи пропуск в 48-ата минута. След по-малко от още 60 секунди при центриране от корнер Серхио Бускетс се разписа с глава за 1:0.

В 70-ата минута Лионел Меси изпусна страхотна опция за гол, а в границите на същата минута съумя да осъществя за 2:0 след извеждащ пас на Денис Суарес. Седем минути по-късно резултатът стана типичен след ново попадение на Меси, възползвал се от пас на Луис Суарес. До края на мача домакините понижиха оборотите и до други попадения не се стигна.

След триумфа си Барселона е едноличен водач с 21 точки и задатък от 5 пред втория Севиля. Лас Палмас е 17-и с 6 точки.

ОЩЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА В КАТАЛУНИЯ – ТУК

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР