Барселона победи Алмерия с 2:0 в двубой от 13-ия кръг

...
Барселона победи Алмерия с 2:0 в двубой от 13-ия кръг
Коментари Харесай

Барса изпрати с победа Пике в последния му мач


Барселона победи Алмерия с 2:0 в дуел от 13-ия кръг на Ла Лига, който бе и финален за легендата на каталунците Жерар Пике на „ Камп Ноу “ с екипа на Барса. Успехът за отбора на Шави не пристигна елементарно, като точни бяха Усман Дембеле и Френки де Йонг, до момента в който Роберт Левандовски пропусна дузпа.

С триумфа Барса събра 34 точки и се изкачи на върха във краткотрайното класиране на Ла Лига, където Алмерия е на 15-а позиция с 13 точки на сметката си.

Двубоят стартира с напън на домакините, които получиха дузпа още в 5-ата минута на мача, защото Кайки блокира с ръка удар с глава на Феран Торес. Трибуните на „ Камп Ноу “ приканиха Жерар Пике да бие дузпата, само че капитанът на каталенците остави осъществяването на Роберт Левандовски.

Полякът обаче направи доста неприятна засилка и стреля едва, като топката единствено закачи десния непряк дирек, преди да напусне очертанията на терена.

Натискът на домакините продължи, като в 35-ата минута Феран Торес стреля около левия непряк дирек, а пет минути по-късно Фернандо Мартинес избави удар на Усман Дембеле с глава.

Френското крило на Барселона обаче преодоля стража на гостите в 48-ата минута, когато получи топката от Серхио Бускетс и след самостоятелен рейд проби в наказателното поле, откъдето прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите – 1:0 за Барса.

Две минути след приключването на час игра Френки де Йонг беше на точното място в точното време, с цел да направи добавка след удар на Ансу Фати и да вкара нов гол за Барса.

Самият Фати можеше да се разпише в 65-ата минута, само че ударът му бе избавен от Мартинес.

До края на мача не паднаха повече голове и след последния съдийски сигнал трибуните на „ Камп Ноу “ станаха на крайници, с цел да изпратят Жерар Пике, който прекара 15 години в клуба, като завоюва цели 30 огромни трофея с фланелката на каталунците.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР