Барселона измести големия си съперник в испанския футбол Реал Мадрид

...
Барселона измести големия си съперник в испанския футбол Реал Мадрид
Коментари Харесай

Барселона измести Реал Мадрид в престижна класация

Барселона измести огромния си противник в испанския футбол Реал Мадрид в класацията за най-стойностен клуб. Форбс прави оценка каталунците на 4.76 милиарда щатски $ и по този начин те изпреварват 5-годишния водач от от столицата, който е със стойност от 4.75 милиарда.

От Форбс прибавят, че междинната стойност на водещите 20 клуба в класацията е повишена с 30 % до 2.28 милиарда $. Това е реалност даже и по време на Ковид-19 пандемията, която затвори стадионите.

"Трудните времена към момента не са отминали, а мачдей загубите се ускоряват през сегашния сезон. В момента доста дребна част от клубовете в Европа имат някакъв брой фенове по трибуните ", съобщи помощник редакторът на Форбс Майк Озаниан.

Европейският клубен първенец Байерн Мюнхен е трети в самостоятелната ранглиста с 4.215 милиарда, а в топ 10 попадат и останалите грандове от Висшата лига - Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Арсенал и Тотнъм.
Френският отличник и миналогодишен финалист в Шампионската лига Пари Сен Жермен се изкачи до девето място в класацията, откакто бе оценен на 2.5 милиарда $. Това е растеж от 129 % за клуба в границите на две години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР