Барселона и Атлетик Билбао завършиха 0:0 в мач от 27-ия

...
Барселона и Атлетик Билбао завършиха 0:0 в мач от 27-ия
Коментари Харесай

Барселона пропусна да се доближи до върха след нов безидеен мач

Барселона и Атлетик Билбао приключиха 0:0 в мач от 27-ия кръг в испанската Ла Лига. Каталунците изиграха доста безпринципен мач, като съвсем не сътвориха рискове пред противниковата врата. Освен това Педри и Френки де Йонг получиха съществени травми и евентуално ще са навън за дълъг интервал от време. Баските пък се показаха солидно, макар че през седмицата играха полуфинал за " Купата на Краля, който и завоюваха.

В класирането Барселона остана на трето място с 58 пункта и пропусна да изпревари Жирона и да се приближи до Реал Мадрид. Атлетик пък имат 50 пункта и заемат пета позиция.

Първите 5 минути от дуела минаха в здрава борба. Футболистите на двата тима влизаха твърдо във всяко едно единоборство. Единствената заплаха пристигна пред вратата на Унай Симон, откакто Кансело работи добре на крилото и центрира към Кристенсен. Защитата на баските обаче се оправи.

В 10-ата минута Илкай Гюндоган извърши статично състояние и още веднъж Андреас Кристенсен съумя да се измъкне и да стреля с глава. Датският футболист обаче не откри очертанията.

В средата на полувремето Френки де Йонг скочи във въздушно единоборство, само че при приземяването глезенът му се усука и цялата тежест се стовари върху него. Това докара до травма, която изглеждаше сериозна, защото играчът беше изнесен с транспортно средство. В игра пък се появи Фермин Лопес.

С приключването на половин час се стигна до необикновен късмет за каталунците. Фермин Лопес беше изведен зад отбраната, само че Унай Симон излезе и пресече подаването. Топката обаче стигна до Жоао Кансело, който с едно допиране от към 40 метра опитва да осъществя същински шедьовър. Топката се насочи застрашително към вратата, само че стражът и Йерай Алварес някакси почистиха, макар че преди този момент се сблъскаха един с различен.

Кошмарът за Барселона продължи и в края на полувремето, като и Педри напусна с травма. Изражението на лицето на надарения полузащитник даваше индикации за още едн сериозна контузия. След като седна на аварийна пейка камерата улови и сълзите в очите на Педри.

⏸️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР