Барселона. Действащият кмет на Барселона Ада Колау бе преизбрана в

...
Барселона. Действащият кмет на Барселона Ада Колау бе преизбрана в
Коментари Харесай

AFP: Настоящият кмет на Барселона е преизбрана

Барселона. Действащият кмет на Барселона Ада Колау бе избрана отново в събота, побеждавайки каталунски сепаратист, който водеше в общинските избори, откакто реализира съглашение със социалистите и получи непредвидена поддръжка от някогашния френски министър председател Мануел Валс, предава AFP .
Стотици поддръжници на независимостта запълниха площада пред кметството, защото гласуването се организира на учредителна сесия, на която участва и Жоаким Форн, някогашен районен вътрешен министър на Каталуния, който е в пандиза и е съден за несполучливия опит за разединение през 2017 година.
Форн, който бе определен за консултант на общинските избори на 26 май, бе позволен краткотрайно да напусне пандиза, с цел да участва на съвещанието.
Колау е загуби тези локални избори от Ернест Марагал, деец политик, чиято партия желае Каталуния - североизточният регион, ръководен от сепаратистите - да бъде самостоятелна от останалата част на Испания.
Той завоюва 10 места от 41 в градския съвет, както и Колау. Марагал я победи с по-малко от 5000 гласа.
Ако бе получил нужната поддръжка, с цел да получи безусловно болшинство от 21 места в градския съвет, той би станал първият сепаратистки кмет на Барселона в актуалната испанска история.
Гласуването бе анонимно, само че Колау беше постигнала съглашение със Социалистическата партия, с цел да я поддържа.
Мануел Валс, който е израснал в Париж с татко от Каталуня и майка от швейцарско-италиански кантон, също е дал поддръжката на своите съветници зад Колау, макар че я подлага на критика по време на акцията, с цел да не попадне Барселона в ръцете на каталунските сепаратисти.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР