Барикадите навсякъде в страната са законни. Това каза адвокат Николай

...
Барикадите навсякъде в страната са законни. Това каза адвокат Николай
Коментари Харесай

Ден 44: Отровното трио: Не е време за партии, тук сме като граждани! |

Барикадите на всички места в страната са законни. Това сподели юрист Николай Хаджигенов от Отровното трио. Той още веднъж прикани да не се подават уведомления за митингите до общините, тъй като това не е належащо.

За 44-та поредна вечер протестиращи се събраха в Триъгълника на властта, с цел да изискат оставката на премиера Бойко Борисов, държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. 

И довечера OFFNews ще следи обстановката в столицата.

Хронология на събитията:

20:46 часа - На бул. " Ситняково " до румънското посолство се организира контрапротест против насилието. Събралите се обявиха, че всеки ден до неделя в това число ще бъдат на това място сред 20.00 и 22.00 часа, с цел да покажат, че не са съгласни с блокадите в София и с проявата на експанзия. Техният митинг се организира на тротоара.

20:45 часа - По традиция звучи химнът на България. Протестиращите се насочат на шествие до Орлов мост. Преди да тръгнат те ръкопляскаха в символ на взаимност с протестиращите в Пловдив.

20:37 часа - " Тук ще бъдем до деня, в който ги премахнем. Няма да ги допуснем на власт! ", съобщи проф. Велислав Минеков. Протестът освирка регионалния шеф на София поради изявлението му, че протестиращите са пияници. Всеки, който се съгласи да взе участие в това закононарушение, наречено Тиквена конституция, е народен изменник. Странно ми е държанието на нашите другари от Европа. Присмиваха му се (на Борисов), по-прост човек не бяха виждали. Те очевидно мислят, че българите сме като него, тъй като сме го избрали. Да го махнем час по-скоро ", сподели Минеков.

20:34 часа - Майката на Тихомир Василев също е на сцената.  “Искаха да конфискуват горелка, с която пека чушки. Щастлива съм, че не ми лишиха уреда, с който свивам сармички ", иронизира дейностите на органите на реда тя. " Призовавам служителя на реда, който сподели, че с този апарат се вари ракия - да пристигна у нас да свари ракия и ще я пием дружно. Нямаха заповед за обиск. До момента служителите на реда отхвърлят, че са влизали у дома ", сподели дамата. 

20:24 часа - Арман Бабикян: " Здравейте, пияници! Как не ви е позор да изглеждате по тоя метод в очите на регионалния шеф на София ". Той добави, че това е удостоверение по какъв начин администрацията се отнася към хората. " Ще преглътнем това, тъй като е прекомерно дребно пред достолепието на този площад ", сподели Бабикян. Той бе безапелационен, че ръководещите няма да дочакат деня, в който митингът ще стихне, преди да са подали оставка. " Нека претърсват изби. Ние ще претършуване чекмеджета. Не сме не запомнили какво е правораздаване. Това е разликата сред мутрите и жителите. ", приключи той 

20:19 часа -  “Всички дружно би трябвало да създадем смяна ”, съобщи юрист Николай Хаджигенов. Той се разграничи от настояването за партия.  “Времето за партиите ще пристигна, когато Борисов и Гешев подадат оставка ”, означи той и добави, че всички партии са добре пристигнали, само че в този момент сме тук като жители. " Вчера в Пловдив имаше полицейско принуждение. Не пускайте съобщение за митингите. Вчера кметът на Пловдив е забранил част от митингите. Тази възбрана е незаконосъобразна ", сподели той. 



20:00 часа - Майките от " Системата ни убива " вършат пърформънс пред постройката на държавното управление. " Ние сме майки и бъдещето на децата ни зависи от нас! Оставка! ", сподели една от участничките. 





19:50 часа - Протестиращите издигнаха транспарант, на който написа: " Над 60% от българските жители не желаят да гласоподават за нито една партия. Логично е откакто сме болшинство да участваме в изборите и да победим! Да учредим политическа партия “Заедно ”. Различни сме, само че дружно ще променим България ".

18:30 часа - Част от непрекъснатите жители на палатковия лагер на Орлов мост обявиха, че приготвят трета подред обсада на Българската национална телевизия. Около 18 часа в лагера пристигна и някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, която съобщи, че там са нейните другари и идва да ги поддържа. „ Днес имам позволение от съда, с цел да отида на доктор и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала “, сподели тя.

18:20 часа - Няма да разясня езика на регионалния шеф, за който ние сме избори. Това се отнася за хиляди професори, генерали, студенти, лекари, адвокати. Склонен съм да приема, че ние от Отровното трио сме алкохолици и изроди. Този човек би трябвало незабавно да си тръгне, сподели Арман Бабикян от Отровното трио.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР