Барбенхаймер избухна през уикенда, генерирайки повече от 235,5 милиона долара

...
Барбенхаймер избухна през уикенда, генерирайки повече от 235,5 милиона долара
Коментари Харесай

Барбенхаймер надхвърля 235 милиона долара в дебюта си на вътрешния пазар, очаква се вторият най-голям боксофис уикенд в историята

Барбенхаймер избухна през уикенда, генерирайки повече от 235,5 милиона $ от продажби на билети и съживявайки американския бокс офис.

Барби събра към 155 милиона $ през първите три дни в кината, което е най-високото показване за 2023 година Нейният аналог Опенхаймер направи 82,4 милиона $ през уикенда, съгласно данни, оповестени в понеделник.

" Не мисля, че някой би могъл рационално да планува този тип обединение сред Опенхаймер и Барби, сподели Шон Робинс, основен анализатор в BoxOffice.com. " Ако отивате на кино сега, публичното преживяване припомня на огромните филми на Марвел и Междузвездни войни, само че без тези франчайзи да вземат участие отдалечено. "

Повече от 18,5 милиона билета бяха купени за комбинацията от Барби на Warner Bros. и Universal. 5,8 милиона за Опенхаймер.

 width=

" Това беше в действителност исторически уикенд и продължава позитивния касов подтик от 2023 година ", сподели Майкъл О’Лиъри, президент и основен изпълнителен шеф на Националната асоциация на притежателите на кината. " По-важното е, че това още един път потвърждава, че Америка обича да върви на кино, с цел да гледа страхотни филми. "

И двата кино лентата имат оценка от над 90% " Свежи " на Rotten Tomatoes и въодушевиха киноманите да се обличат от главата до петите в розови костюми и шапки по време на прожекциите им.

" Хората осъзнаха, че се случва нещо особено и желаеха да бъдат част от него ", сподели О’Лиъри. " Нашите сътрудници в креативната общественост и в студиата дадоха на публиката две неповторимо разнообразни, интелигентни и истински истории, предопределени за огромния екран, а феновете на киното дадоха отговор, като събраха другари и семейство и се насочиха към локалните кина в цялата страна. "

С спомагателните продажби на билети от най-новия филм " Мисията невъзможна " на Paramount, " Spider-Man: Across the Spider-Verse " на Sony и " Звукът на свободата " на Angel Studios, боксофисът през уикенда се чака да доближи 302 милиона $, най-високият от всеки уикенд през 2023 година, съгласно данни на Comscore.

" Безпрецедентното показване на тези два кино лентата и тласъкът, който даде на цялостния кино пазар, утвърдиха киното като културен център и епицентър на обществено взаимоотношение ", сподели Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore.

Понастоящем уикендът на Барбенхаймер се чака да бъде четвъртият максимален уикенд за всички времена.

" Междузвездни войни: Силата се пробужда " излезе в кината през декември 2015 година и оказа помощ за увеличението на общите доходи през уикенда до 313 милиона $. Вторият по величина е 314 милиона $ от началния уикенд на " Отмъстителите: Война до безкрайност " през април 2018 година

Някои боксофис анализатори предвиждат, че формалните цифри за уикенда в понеделник може да са много по-високи от прогнозите за неделя и да изместят уикенда на Барбенхаймер нагоре в класациите. Въпреки това, те няма да се приближат до най-касовия уикенд до момента, който се случи през април 2019 година, когато " Отмъстителите: Краят " излезе по кината, като натрупа 357 милиона $ самичък по себе си и докара до общ общ брой от 402 милиона $ за уикенда.

Успехът на Барбенхаймер идва във време, когато вътрешно-американският бокс офис е изправен пред някои трудности. Множество блокбъстъри, ориентирани към възрастни, се показаха по-слабо, което накара мнозина в промишлеността да се запитат дали усетите на потребителите са се отдалечили от Холивуд.

" Светкавицата " на Warner Bros. се провали, " Elemental " на Pixar не съумя да притегли фамилна аудитория и даже завръщането на Харисън Форд като Индиана Джоунс не беше задоволително, с цел да препълни кината.

Въпреки това, комбинацията от бомби и руси бомби наподобява е въодушевила доста киномани да изоставен диваните си и да идат на кино.

" Това е исторически резултат, който показва ентусиазма на публиката за многообразие от свежо наличие ", сподели Робинс. " Тези филми изтънчено се допряха до културния дух на времето. Те още веднъж разпалиха летния боксофис пламък и потвърдиха, че студиата могат да бъдат малко по-агресивни със тактики за контрапрограмиране в бъдеще. "

Източник: CNBC
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР