Банкси обещава да събере 13 млн. долара, за да превърне

...
Банкси обещава да събере 13 млн. долара, за да превърне
Коментари Харесай

Банкси купува затвора, където е лежал Оскар Уайлд

Банкси дава обещание да събере 13 млн. $, с цел да трансформира пандиза, в който е лежал Оскар Уайлд, в арт център, оповестява уеб сайтът Business Insider. 

Най-известният неизвестен художник продължава да се бори за превръщането на Редингската тюрма, прочула се с помощта на писателя, в арт пространство.

През пролетта на тази година Банкси нарисува графити на стената на затвора и го нарече Creative Escape („ Творческо бягство “). На него е изобразен мъж в затворническа униформа, който се спуска по стената с помощта на въже от чаршафи. Близо до земята въжето се трансформира в лист с текст, излизащ от пишеща машина.

Банкси чака да продаде шаблона, с който е направил Creative Escape, за 13 млн.  долара и да употребява тази сума, с цел да купи постройката на Редингския затвор от английското Министерството на правораздаването. Сега шаблонът е изложен в един от музеите в Бристол.

Средствата, които Банкси ще събере, ще бъдат добавени към трите милиона $ и повече, които градският съвет на Рединг е подготвен да заплати за пандиза, където предстои да бъде открит център за изкуство и просвета.

Британското Министерство на правораздаването, които е притежател на постройката, към момента не е коментирало самодейността на Банкси.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР