Банкерът Олег Тинков остро разкритикува войната - нарече я безумна,

...
Банкерът Олег Тинков остро разкритикува войната - нарече я безумна,
Коментари Харесай

Руски бизнесмени се отказват от гражданство заради режима на Владимир Путин

Банкерът Олег Тинков остро разкритикува войната - назова я безумна, съветската войска - ла*но, а хората, рисуващи символа Z - дебили

Известният банкерОлег Тинков се отхвърля от съветско поданство. Лично той го заяви в понеделник в Инстаграм-профила си, написа вестник.

" Аз съм съветски родолюбец повече от вас, до момента в който вие дърдорите, аз работя и работя ", написа предприемачът. Той изяснява отхвърли си от съветско поданство с нежеланието да бъде свързван с режима на Путин.

През април Тинков остро разкритикува войната - назова я безумна, съветската войска - ла*но, а хората, рисуващи признака Z-дебили. Дотогава съветските предприемачи се въздържаха от толкоз внезапни изказвания, отбелязва БиБиСи.

Същия ден банка " Тинкофф " заяви, че ще си смени името. В съветските обществени мрежи се появиха разрязани карти на банката. Няколко топменаджери напуснаха банката.

Междувременно Владимир Потанин съобщи, че ще изкупи каузи на Тинков в банката. Но макар промяната на притежателя банката към момента е със същото си име.

" Не мога да виждам по какъв начин сънародниците ми ей по този начин убиват и грабят мирни хора. Не желая да виждам всичко това, изключително след това, което ми се наложи да преживея последните три години ", написа в понеделник Тинков в Инстаграм. Последните години Тинков се бореше с левкемия - стартира да продава активите си в Русия още преди войната.

Също през днешния ден на 250-ия ден от войната един от създателите на RevolutНиколай Сторонский заяви, че се отхвърля от съветско поданство. Информацията бе публикувана от пресслужбата на Revolut.

Той има и английско поданство и е съперник на войната. Син е на генералния шеф на " Газпром промгаз ". Съдружникът му в Revolut e украинец, а татко му е подложен под глобите на Европейски Съюз.

От началото на войната пет едри съветски предприемачи се отхвърлиха от съветско поданство.

В началото на октомври го стори създателят на DST Global Юрий Милнер. Той заяви в Twitter, че е напуснал Русия още през 2014 година, когато Русия анексира Крим. Милнер влага във високите технологии.

През юни от поданство се отхвърли създателят на финансовата компания Freedom Finance Тимур Турлов. Продаде бизнеса си и се пресели в Казахстан.

Тези образци по-скоро демонстрират, че за бизнеса от IT и финансовия бранш съветското поданство в чужбина явно се трансформира в проблем.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР