Банкерът Левон Хампарцумян илзезе с проста“ рецепта за справяне с

...
Банкерът Левон Хампарцумян илзезе с проста“ рецепта за справяне с
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Ако олиото тук е скъпо, купете си в чужбина

Банкерът Левон Хампарцумян илзезе с „ елементарна “ рецепта за справяне с инфлацията – потребителите сами да притиснат спекулантите. " Ако цената на олиото тук е висока, спрете да купувате и пазарувайте в прилежаща страна, с цел да притиснете спекулантите ",

„ Докато има кой да заплаща, инфлацията ще пораства. Ако инфлацията е спекулативна, просто хората ще могат да спрат да купуват даден артикул. Ако подстригването е 50 лева, хората ще си пуснат талибански коси и бради. Ако продължи да седи цената на 50 лева, значи е станала 50 лева “, разяснява Хампарцумян. Той даде образец с олиото, което на софийската борса се търгувало към 2-2,50 лева „ Значи някой по веригата прави нещо. Ами спрете да купувате за известно време олио или купете от прилежащите страни, в случай че е по-евтино, с цел да натиснете тези, които спекулират с цената. И тя ще падне “, изясни банкерът. Той напомни, че кутия хирургически маски се е продавала за 70-80 лева, а сега коства 3-4 лева „ В взаимозависимост по какъв начин ще реагира пазарът, тази цена остава устойчива или пада, това е теорията “, допъплни Хампарцумян. Той добави, че инфлацията няма да засегне толкоз работещите, които ще могат да желаят растеж на заплатите, а ще засегне повече бедните с закрепен приход.

„ Стигнахме до такава степен човек да губи, в случай че държи пари в банка – в случай че са повечко, само че това е краткотрайно, до момента в който международната стопанска система се пренастрои за 21 век. Икономическа рецесия сега няма, само че има голямо пренареждане на веригите за доставка, за поризводство, тази свръхзависимост от Китай. В момента в самия Китай има енергийна рецесия, тъй като китайската комунистическа партия е решила доста бързо да позеленее и тя, да спрат доста бързо потреблението на въглища. Това способства за инфлацията, тя е неизбежна, да се надяваме, че ще бъде умерена и разтеглена във времето “, разяснява още Хампарциум.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР