Банката за развитие на Съвета на Европа (CEB) одобри заем

...
Банката за развитие на Съвета на Европа (CEB) одобри заем
Коментари Харесай

Съветът на Европа отпуска €200 милиона на Сърбия

Банката за развиване на Съвета на Европа (CEB) утвърди заем от 200 милиона евро за Сърбия за финансиране на здравни разноски за битка с COVID-19. Това заяви съдебна експертиза на формалния си уебсайт.

Сръбското държавно управление желае да приложи редица ограничения, в това число закупуване на спешно съоръжение и консумативи, с цел да помогне за ограничение на разпространяването на COVID-19. Заемът на CEB под формата на Инструмент за обществени финанси (PFF) ще покрие пропуските в изключителните бюджетни линии, основани за смекчаващи ограничения на COVID-19.

PFF ще поддържа даването на здравни услуги и ще подсигурява стабилността на здравния бранш, в това число отбраната на медицинския личен състав. Това ще разреши на Сърбия да финансира разноските за медицински и фармацевтични доставки, здравно съоръжение, мониторинг на пациенти и коронавирусни проби. Основният акцент на PFF е върху подобряването на доставките за лечебните заведения на персонални защитни средства като епидемиологични и хирургически маски, дезинфектанти и защитно облекло, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР