Банка ДСК продължава дигиталната си образователна инициатива Националната финансиада“ с

...
Банка ДСК продължава дигиталната си образователна инициатива Националната финансиада“ с
Коментари Харесай

„Национална финансиада“ на Банка ДСК проверява финансовите знания на младежите и през летните месеци

Банка ДСК продължава цифровата си просветителна самодейност „ Националната финансиада “ с второ издание под името „ Лятна финансиада “. Лятното издание е разумно продължение на сполучливата финансова олимпиада, извършена при започване на годината и събрала стотици тимове от родители и възпитаници (16-19 г.) от цялата страна.
„ Лятна финансиада “ ще бъде с дълготрайност до септември 2019 година и се състои от три игри, които още веднъж ще провокират смесените тимове от родителите и възпитаници (16-19 г.) да вземат решение проби от по 20 въпроса на финансова тема. Състезанията се организират напълно онлайн след регистрация на платформата www.finansiada.bg , като този път бързината при решаването на теста няма да бъде аршин за класиране, а вярно отговарящите на всички въпроси тимове ще вземат участие в лотария за награди. Първата игра към този момент тече и остават броени дни до нейния завършек на 31 май. Следващите надпревари са от 10 юни до 19 юли, и от 29 юли до 5 септември.
От Банка ДСК споделят, че нуждата от по-модерно и цифрово учебно обучение в региона на финансите е една от основните аргументи младежите да стартират независимия си живот, несигурни дали ще съумеят да управляват и разпределят средствата си вярно.
„ Нашата цел е да помогнем на младежите да получават повече познания за финансите и да умеят да ръководят своите средства независимо, още в фамилната си среда. Затова Банка ДСК им дава опцията да научат нови неща за финансовия свят и в това време да печелят забавни награди. След като видяхме безспорния триумф на първото издание на самодейността, установихме, че е най-логично и вярно, тя да бъде продължена “, декларира госпожа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
Припомняме, че първото издание на „ Национална финансиада “ се организира под формата на проби с въпроси за финансова просветеност и съревнование онлайн за установяване на победител. Победителите - 16-годишната Жанет Таблова и татко ѝ Стоян Таблов (отбор Da Vinci), завоюваха стипендия за обучение на детето в размер на 3 000 лева В конкуренцията се включиха над 600 тима, формирани от възпитаник и родител, а най-хубавите 12 взеха присъединяване във финалите на надпреварата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР