Банички с ароматна плънка, които се приготвят почти толкова лесно,

...
Банички с ароматна плънка, които се приготвят почти толкова лесно,
Коментари Харесай

Триъгълни банички с праз и извара

Банички с ароматна плънка, които се подготвят съвсем толкоз елементарно, колкото се изяждат

Необходими Продукти

● подготвени кори - 1 пакет
● праз - 4 - 5 стръка
● извара - към 350 г
● яйца - 4 бр.
● сирене - 100 г
● доматено пюре - 3 - 4 с.л.
● сусам - за поръсване

Начин на подготвяне

Използва се целият праз и бялата и зелената част. Празът се разцепва по дължина на четири и по-късно се режи на ситно. После се задушава в малко олио до омекване, прибавя се и доматеното пюре. Охлажда се и се прибавят разрушените яйца и извара и натрошено сирене. Ако има потребност, посолявате.

Пакета подготвени кори нарязвам на части по 10-12 см ленти. Взимам два листа едно върху друго, като намазвам всяко листо с лой, поставям плънката в единия край и намотавам на триъгълничета.

Когато плънката е в единия край, а не по цялата дължина на листа, триъгълните банички стават по-издути и когато ги хапваш се усеща усетът на плънката.

Другото преимущество на триъгълните банички е, че плънката е в единия край и при навиването, тя се завива доста добре и не изтича отникъде при печенето.

Готовите триъгълници класифицирам в тава за печене и от горната страна намазвам с олио. Мажа леко дребните банички с олио и посипвам със сусам.

Пека Триъгълните банички с праз и извара в авансово загрята фурна на 170 градуса, до момента в който се зачервят - към 35 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР