Бандата, отвлякла 17 чуждестранни мисионери в Хаити, иска по 1

...
Бандата, отвлякла 17 чуждестранни мисионери в Хаити, иска по 1
Коментари Харесай

Похитители в Хаити искат 17 млн. долара откуп

Бандата, отвлякла 17 задгранични мисионери в Хаити, желае по 1 млн. $ за освобождението на всеки похитен, което прави общо 17 млн. $, съобщава ``Уолстрийт Джърнал``, представен от БГНЕС.

По-рано тази седмица организацията Christian Aid Ministries удостовери, че 17 нейни чиновници, а точно 16 жители на Съединени американски щати и един канадец, са били отвлечени в Хаити. Според известията, които се базират на хаитянски чиновници по сигурността, мисионерите са били отвлечени от рейс, който ги е отвеждал до летището в Порт о Пренс, с цел да оставят някои членове на групата, преди да продължат към друга дестинация. Новинарският уеб страница Haiti24 съобщи, че мисионерите може да са били отвлечени от известната тайфа 400 Mawozo.

Мисионерите са пътували в Хаити, с цел да оказват помощ на деца да платят образованието си и да дарят униформи, учебници и храна за хаитяните. От началото на годината досега в Хаити има близо 630 отвличания, сочат данни на Центровете за разбор и проучвания в региона на правата на индивида. Бандата 400 Mawozo, обвинена в похищение на мисионерите, е известна с всеобщи отвличания от рейсове и коли, на католическо духовенство и даже атакува деца в сиропиталищата.

Въоръжените банди, които работят на територията на хаитянската столица Порт о Пренс, бяха оповестили, че стопират краткотрайно нападенията, с цел да не пречат на доставките на филантропична помощ за потърпевшите от  Според обява във вестник Diario Libre, някогашният началник на администрацията на една от столичните общини Ивон Жером е съумял да се споразумее с главатарите на три банди, влизайки в ролята на медиатор с незаконните групировки. Членовете на бандите са дали обещание да прекратят нападенията в регион Мартисан, през чиято територия се изпращат филантропичните помощи за потърпевшите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР