Банановият хляб е една от най-популярните и обичани десертни рецепти,

...
Банановият хляб е една от най-популярните и обичани десертни рецепти,
Коментари Харесай

Изкусителна рецепта за бананов хляб: Мек, вкусен и лесен за приготвяне

Банановият самун е една от най-популярните и обичани десертни предписания, която освен е вкусна, само че и употребява зрели банани, които вървят да се изхвърлят. Този мек и апетитен самун е съвършен за закуска, следобедна отмора или сладко премеждие със фамилията и другари. В тази публикация ще споделяме една изкусителна рецепта за бананов самун, която е лесна за подготвяне в домашни условия.

Съставки:
3 зрели банани, разрушени на пюре1/2 чаша разтопено масло или растително масло1 чаша захар2 яйца1 чаена лъжичка ванилов екстракт2 чаши брашно1 чаена лъжичка сода бикарбонат1/2 чаена лъжичка сол1/2 чаена лъжичка канела (по избор)1/2 чаша ядки или шоколадови късчета (по желание)
Инструкции:

Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий и пригответе форма за самун, като я намажете с малко масло или употребявате хартия за печене.

В огромна купа смесете разрушените банани, маслото и захарта. Разбъркайте добре, до момента в който се получи хомогенна примес.

Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте добре след всяко прибавяне. Прибавете ваниловия дестилат и продължете да разбърквате.

В обособена купа смесете брашното, содата бикарбонат, солта и канелата. Ако предпочитате да добавите ядки или шоколадови късчета, в този момент е времето да ги включите в сухите съставки.

Постепенно добавяйте сухите съставки към сместа с бананите и разбърквайте, до момента в който се съчетаят, само че не прекалявайте с разбъркването.

Изсипете сместа в приготвената форма за самун и отмерено я разпределете.

Печете в авансово загрята фурна за към 60-70 минути или до момента в който бъде златисто-кафяво и при включване на съчка в средата излезе чиста.

Извадете от фурната и оставете да изстине във формата за към 10 минути, преди да го извадите и да го поставите на решетка да се охлади изцяло.

Насладете се на свежо изпечения бананов самун, който може да бъде сервиран независимо или със сметана, сладолед или глазура от крем сирене.

Рецептата за бананов самун е елементарна и вкусна. С тези стъпки ще можете да приготвите пресен и апетитен самун, който ще впечатли вашите близки и посетители. Не забравяйте, че може да експериментирате с прибавянето на ядки, шоколад или други вкусни съставки, с цел да придадете своя личен акцент на рецептата. Приятно готвене и наслаждавайте се на ароматния и сладостен бананов самун!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР