Бананите са много засищащи и се продават целогодишно у нас.

...
Бананите са много засищащи и се продават целогодишно у нас.
Коментари Харесай

8 супер полезни свойнства на бананите, за които не знаете

Бананите са доста засищащи и се продават целогодишно у нас. Също по този начин те имат голям брой потребни свойства, с които всички са осведомени. Те са и съвършената закуска, когато нямате задоволително време да приготвите нещо друго. Бананите обаче имат и свойства, с които не всички са осведомени.

Здрава кожа
За една жена е от голямо значение кожата и да наподобява добре. А знаехте ли, че бананите възпрепядстват появяването на пъпки, сухотата и раздразненията. Колкото по-често похапвате от този чудодеен плод, толкоз по-бързо ще се отървете от пъпките и сухата кожа. Те имат това свойство, тъй като съдържат огромни количества витамин Е.
Храносмилане
Бананите съдържат доста фибри, които отстраняват храносмилателните проблеми и честия запек. Ако закусвате с банан или пък хапвате един след обяда ще се чувствате съвършено и няма да имате никакви проблеми с храносмилането. Бананите са превъзходен сурогат на пробиотиците.
За здравето на сърцето
Бананите съдържат калий и магнезий, които укрепват сърдечния мускул. Ако упражнявате, е прпоръчително да хапвате по един банан след подготовка, тъй като той ще обезврежда действието на млечната киселина, т.е. няма да имате мускулна тресчица. Освен това, той ще помогне на мускулите да се възстановят по-бързо.
Отслабване
За всички е ясно, че бананите съдържат много калории спрямо останалите плодове, само че пък са доста по-полезна закуска от пълнозърнестите храни, нискомаслените млека и всички останали артикули, с които закусвате по време на диета. Също по този начин бананите засищат за дълъг интервал от време, което е също доста огромен техен плюс. Ето за какво, когато желаете да намалите храната, която приемате, бананите са вашето решение.
Кръвното налягане
Проблемите с кръвното налягане се дължат на несъответствието на калий в организма. Бананите обаче съдържат калий, което ги прави доста потребни за поддържане на положителни равнища на кръвното налягане. Хипертониците да вземем за пример наложително би трябвало да носят по един банан в себе си непрекъснато, тъй като той доста бързо ще се оправи с недостига на калий.
Намаляване на менструалните болки
Болките по време на месечен цикъл са едно в действителност огромно тестване за всяка жена. Постоянния банкет на медикаменти, които да успокояват болката, пък не са потребни и могат да доведат до пристрастяване. И тук на помощ идват бананите, които понижават болката и запасяват организма с доста витамини, които са му нужни тъкмо в този интервал. Ако страдате от мощни менструални болки, без никакви проблеми, можете да замените болкоуспокояващите с банани.
Анемия
Може би ви звучи необичайно, само че бананите в действителност могат да оказват помощ в битката с тази подла болест. Това е по този начин, тъй като те съдържат огромно количество желязо, което също може да се оправи със сухата кожа, косопада и чупливите нокти. Ето за какво, за по-добър външен тип и здраве е добре да изяждате най-малко по един банан на ден.
Зрение
Всеки прекарва по много време пред телефона или компютъра и на никого не е загадка, че зрението е в заплаха. Ако прекарвате много време, взирайки се в компютъра, наложително хапвайте най-малко по един банан дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР