Балотаж за избор на кметове на кметства в община Варна

...
Балотаж за избор на кметове на кметства в община Варна
Коментари Харесай

В Константиново и Тополи избират кметове на балотаж

Балотаж за избор на кметове на кметства в община Варна ще има в селата Константиново и Тополи на 5 ноември, неделя.

В тези обитаеми места нито един от претендентите не е получил повече от половината действителни гласове на първия тур, показват от Общинската изборна комисия.

За кмет на кметство Константиново ще се борят Марияна Полихронова от партия „ Възраждане “ и Димитър Владимиров от локална коалиция „ Български гласъ “ (Съюз на свободните демократи, Земеделски национален съюз, Обединен блок на труда български лейбъристи, Социалдемократическа партия).

На първия тур Полихронова е получила 194 гласа, или 32.88%, а Владимиров - 175 гласа, или 29.66%.

За кмет на кметство Тополи на втори тур ще се изправят един против различен Благовест Георгиев от „ Българска социалистическа партия за България “ и Демир Георгиев, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ.

Кандидатът на Българска социалистическа партия е получил 449 гласа на първия тур, или 35.35%, а представителят на ГЕРБ - 354 гласа, или 27.87%.

В Казашко, Каменар и Звездица са избрани отново досегашните кметове.

В Казашко на първи тур е избрана отново Гергана Петкова от Политическа партия ГЕРБ, която е била е единствен претендент. Тя е получила 159 гласа, или 85.95%. С " Не поддържам никого " в селото са дали своят вот 26 души, или 14.05%.

За кмет на кметство Каменар с 420 гласа е Светослав Райков от партия „ Движение за права и свободи “.

Преизбрана е и досегашната кметица на село Звездица Станислава Георгиева. Тя е получила поддръжката на 389 души, или 72.04%. На огромна разлика след нея е Мирослав Симеонов от " Българска социалистическа партия за България ", който е събрал 79 гласа, или 14.63%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР