Балканската академия на науките и изкуствата връчи почетното звание Доктор

...
Балканската академия на науките и изкуствата връчи почетното звание Доктор
Коментари Харесай

Проф. д-р Стоян Братоев с почетно звание Доктор хонорис кауза

Балканската академия на науките и изкуствата връчи почетното звание " Доктор хонорис идея " на проф. доктор инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД. Отличието бе връчено в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова от учен Михаил Киров, ръководител Балканската академия на науките и изкуствата.

" За мен е голяма чест да работя с проф. Братоев в последните 15 години. Огромен е приносът му както за строителството на метрото в София, по този начин и за науката. Всеки посетител на София и гражданин на града може да види резултата от тази голяма работа, по тази причина активността на проф. Братоев е неоспорим образец за приложна просвета ", сподели кметът Фандъкова.



" София има 52 км метро, от които 42 км изградихме през последните 15 години. Този огромен инженерен обект изградихме с 14 стадия на строителство ", сподели проф. Братоев. " Успяхме да създадем и екип, който получи самопризнание от доста български и задгранични институции и организации, като шефа на дирекция " Регионална политика " към Европейската комисия госпожа Монфре, която тези дни назова метрото един от знаковите планове ".



Проф. Братоев е признателен на колектива, с който работи, на кмета на София Фандъкова, на ръководещия орган на оперативните стратегии " Транспорт и транспортна инфраструктура " и " Околна среда ", както и на предходните кметова на София, съдействали за построяването на метрото.



Снимки: Десислава Кулелиева

" Много значимо за развиването на метрото е и това, че то основава и приготвя фрагменти за строителството и употребата ", добави проф. Братоев.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР