Балистична ракета, изстреляна от Пхенян, е паднала в севернокорейския град

...
Балистична ракета, изстреляна от Пхенян, е паднала в севернокорейския град
Коментари Харесай

Изстреляна от Пхенян ракета паднала в севернокорейски град при неуспешен тест

Балистична ракета, изстреляна от Пхенян, е паднала в севернокорейския град Токчхон след несполучлив тест, заяви The Diplomat, базирайки се на източник от държавното управление на Съединени американски щати. 

Според изданието, представено от РИА Новости, несполучливият опит станал на 28 април 2017 година, а изстреляната ракета е била " Хвасон-12 ". 

Източникът на изданието показва, че ракетата е била във въздуха към минута.

Ракетата е паднала в промишлена зона в извънработно време, по тази причина се допуска, че няма доста жертви, само че са нанесени съществени вреди върху промишлени и селскостопански постройки. 

Изданието разгласява и сателитни фотоси от мястото на рухването на ракетата от април и май предходната година, на които се виждат опустошения. Мястото е покрай жилищен регион на града.



Снимка: Planet Labs

През 2017 година Северна Корея използва нови обекти за тестване на ракети, евентуално с цел да показва гъвкавостта на своята нуклеарна мощ. Тя даже извърши изстрелване на балистични ракети от стеснен регион на летище " Сунан " в Пхенян, което служи като главно оборудване за гражданска авиация в страната и входна точка за множеството не-китайски задгранични гости, добавя изданието. 

През последните месеци Пхенян разгласи осъществяването на няколко сполучливи тествания на балистични ракети, които докара до налагането на наказания на страната и усили напрежението сред Съединени американски щати и Северна Корея. 

В края на септември Северна Корея заплаши да извърши най-мощното тестване на атомна бомба в Тихия океан в отговор на заканите на Доналд Тръмп, който разгласи пред Организация на обединените нации, че Съединени американски щати може да се наложи да унищожат Северна Корея, в случай че почувстват опасност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР