Българското законодателство в областта на моторните шейни е пълен абсурд.

...
Българското законодателство в областта на моторните шейни е пълен абсурд.
Коментари Харесай


Българското законодателство в областта на моторните шейни е пълен абсурд. Регламент в та

Българското законодателство в региона на моторните шейни е цялостен парадокс. Регламент в тази област у нас просто не съществува, което на процедура значи, че всеки може да прави с мощните транспортни средства каквото си изиска без никаква глоба.

Днес Националната следствена работа (НСлС) заяви публично, че е почнала следствие против министъра на превоза Ивайло Московски за причиняване на гибел по несъобразителност на 4-годишния му наследник при случай с такова транспортно средство предишния петък.

Мощната машина бе ръководена точно от министъра по време на случая, а в интернет незабавно по-късно потеглиха спекулации дали министърът е бил пийнал и дали не е карал шейна, която му е предоставена от пловдивска частна компания, прибрала бизнес за милиони точно в неговия сектор.

Отговори на тези въпроси няма, както и никой не знае дали на Московски е била взета алкохолна проба и какво демонстрира тя.

Доколко подозренията са действителни е повече от мъчно да се каже. Веднага след нещастието с детето на министъра плъзнаха спекулации, че истината съзнателно се прикрива, с цел да бъде непокътнат един от околните хора на премиера Бойко Борисов.

Абсурдът с моторните шейни е, че нито един закон не им вменява каквито и да е отговорности. От Министерството на превоза оправданието е, че те не са " пътно транспортно средство " и че не попадат под какъвто и да е надзор на техните контролни дирекции, които са известни главно с това, че там има голям брой сигнали за корупция, които си остават недоказани.

Инцидентът, при който почина синът на министъра е изван урегулираното трасе с дължина 10 километра, което се обработва постоянно за феновете на този вид занимания от " Бороспорт " в курорта Боровец. Също по този начин обаче няма и възбрана за хората, притежаващи такива машини да карат където си изискат.

Моторните шейни не минават на механически прегледи и за тяхната сигурност у нас на процедура никой не дава отговор. Никъде в нормативната ни база не е записано, че ръководещите ги би трябвало да носят каски и че би трябвало да са минали специфичен инструктаж за сигурност. По този метод те на процедура са приравнени към напълно елементарните пластмасови шейнички като " Чук и Гек " - виждаш сняг, пързаляш се.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР