„Българското председателство на Съвета на Европейския съюз дава ясен сигнал

...
„Българското председателство на Съвета на Европейския съюз дава ясен сигнал
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Трябва да увеличим размера на европейските инвестиции в образованието

„ Българското председателство на Съвета на Европейския съюз дава явен сигнал на младото потомство европейци, че тяхното бъдеще е приоритет за нас. Мотото на Българското председателство е „ Съединението прави силата “ и аз разгадавам на поддръжката на всички сътрудници, с цел да работим дружно за една по-образована и новаторска Европа “.
Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила при откриването на първата Европейска среща на върха по въпросите на образованието.

Министър Вълчев взе участие в срещата по покана на европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич.

„ Първата Европейска среща на върха по въпросите на образованието е навременна и значима, тъй като даде подтик за установяване насоките за идната обща работа в бранш „ Образование “ за реализиране на политическите цели, подкрепени от европейските водачи в края на предходната година.

„ От изключителна значимост е да увеличим размера на европейските вложения в образованието, с цел да можем да градим по-приобщаващи, образовани, новаторски и сплотени общества. Бъдещето на Европа е в ръцете на общества, обединени към общите европейски полезности, на жители, притежаващи уменията за сполучливо личностно и професионално развиване.

Министърът посочи ролята на Програма „ Еразъм+ “ като едно от най-успешните достижения на Европейски Съюз. Бъдещето на програмата след 2020 година е главен приоритет за Българското председателство и ще бъде обект на спор на министрите в границите на Съвета по въпросите на образованието, управляван от България, на 15 февруари 2018 година в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР