„Българското Председателство е в ключов момент за Европа" , заяви

...
„Българското Председателство е в ключов момент за Европа" , заяви
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: България има право да бъде част от Еврозоната

„ Българското Председателство е в основен миг за Европа ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на първата публична взаимна конференция с премиера Бойко Борисов.

"Внимателно готвим този специфичен миг, защото това е първото председателство в България. Аз следих процеса на присъединение към Европейски Съюз. Аз постоянно съм се гордял, че подписах контракта за присъединението на страната към Европейски Съюз. Аз обичам България и кулинарните й специалитети”, сподели Юнкер.

„ Доволни сме, че Председателството обръща внимание на Западните Балкани. Това е 50-тото посещаване на зам.-председатели и комисари след началото на мандата. Онези, които пишат, че сме затворени, да знаят, че пътуваме от самото начало “, разяснява той.

„ Ние ще проведем среща на високо ниво по тематиката Западни Балкани. Аз ще вземам участие също в този развой. Въпросите няма да имат решение в границите на 6 – те месеца на българското Председателство, само че ще можем да заемем позиции. Западните Балкани са доста комплицирани поради своите спорове в предишното “, съобщи Юнкер.

"България има правото да бъде член на Еврозоната “, съобщи още той по време на конференцията.

„ Не съм декларирал безусловно, че България би трябвало да бъде идващият член в Еврозоната, само че тя се насочва в вярната посока. Безработицата спада. Страната е мощна. Има напредък “, сподели Жан-Клод Юнкер.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР