Българското правителство взима всички необходими мерки, за да се гарантира

...
Българското правителство взима всички необходими мерки, за да се гарантира
Коментари Харесай

Правителството следи морските граници за опасност от украински мини в Черно море

Българското държавно управление взима всички нужни ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на морските ни граници. Ще бъдат непрекъснато следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Съобщението бе направено по отношение на информациите, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове.

Областните шефове, дружно с органите на министерство на защитата, ще са в подготвеност да провеждат предпазни интервенции, в случай че това се наложи. Умолява се и популацията в областите Добрич, Варна и Бургас да демонстрира зоркост и при подозрителни сферични обекти във водата или на брега, жителите би трябвало да алармират на телефон 112.
 Русия оповестява за премахнати непознати наемници в база край Житомир
Русия оповестява за премахнати непознати наемници в база край Житомир

Предупреждава, че полкът " Азов " готви терористични офанзиви в Лвов

Припомняме, че през вчерашния ден съветската федерална работа за сигурност заяви и за плаващи мини в западната част на Черно море. Според версията на ФСБ към 420 закотвени мини, сложени от Украйна на методите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни, са паднали от котвите си заради стихия и в този момент се носят свободно в западната част на Черно море.

От съветското министерство подчертаха, че съгласно Конвенцията за слагане на подводни, автоматизирано детониращи контактни мини е неразрешено да се слагането по този метод на закотвени, автоматизирано детониращи контактни мини, е неразрешено.

В същото време основният редактор на портала BlackSeaNews и съосновател на Украинския институт за стратегически проучвания в Черно море Андрий Клименко написа във Фейсбук, че мините са сложени от съветската страна.
 Гърция предизвести корабите си за заплаха от украински мини в Черно море
Гърция предизвести корабите си за заплаха от украински мини в Черно море

Има риск мините да доближат до Босфора и Егейско море

Днес предизвестие към корабите под гръцки байрак за заплаха от украински мини в Черно море изпратиха гръцките управляващи.

От гръцките корабоводни институции оферират да трансформират маршрута на плавателните съдове, с цел да избегнат риска.

Гръцкото министерство на комерсиалния флот обърна особено внимание на информацията от съветска страна за придвижването на мини в Черно море, които има риск да доближат до Босфора и Егейско море.

От Института за сигурност и изследване на морето към министерството на флота в Атина е обезпокоени от риска за всички кораби под гръцки байрак, които се намират в региона.

Към момента експертите не могат да предвиждат, дали мините ще доближат и до Егейско море и каква е тяхната разрушителна мощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР