Българското правителство трябва да настоява страната ни да бъде включена

...
Българското правителство трябва да настоява страната ни да бъде включена
Коментари Харесай

Живодар Терзиев с предупреждение за цените на горивата

Българското държавно управление би трябвало да упорства страната ни да бъде включена при изключенията в групата с Унгария и Словакия за налагане на петролното ембарго на суровините от Русия. Това разяснява Живодар Терзиев, ръководител на Петролната и газовата асоциация в България. 

Той участва на срещата на Петков с превозвачите, само че в друго качество. Терзиев е безапелационен, че цените на бензините и петролните артикули ще се повишат повече в сравнение с в западна Европа в случай че у нас се наложи ембарго.   

Българската рафинерия създава горива, които сега зареждат Румънски, Молдовски и Украински пазар. Ако този пазар или производителя загуби своя потенциал или опция да дава такива горива и ние би трябвало да преминем към импорт, целият район ще потърси автернативен импорт от Средиземно море, което ще усили цените доста. С какъв брой, не бих се заел. Ако той би трябвало да придобива различен петрол от съветския, транспортната скица е комплицирана, навилата са високи, прекосяването през Босфора усложнява логистичната скица.Така, че аз упорствам и доскоро говорихме с премиера за среща другата седмица, само че преди този момент, българското държавно управление би трябвало да упорства да бъдем включени в групата към България и Словакия. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР