Българското правителство ще подаде оставка в понеделник, съобщи министър-председателят Кирил

...
Българското правителство ще подаде оставка в понеделник, съобщи министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков би работил с ГЕРБ, ако Борисов един ден отиде на топъл остров

Българското държавно управление ще подаде оставка в понеделник, заяви министър-председателят Кирил Петков пред български публицисти в Брюксел преди началото на двудневното съвещание на Европейския съвет в отговор на въпрос.

Той разясни, че към този момент средствата за нашата страна по проекта за икономическо възобновяване се бавят, само че е допустимо и да бъдат изгубени, в случай че закъснението се проточи. Засега рискуваме да ги забавим, само че в случай че тази веселба стане прекомерно дълга, рискуваме да ги загубим. Този парламент би трябвало да работи, в случай че нямаме парламент, ще коства скъпо на България. От друга страна, би коствало още по-скъпо, в случай че ръководи задкулисие, заключи Петков.

В отговор на въпроси той разясни, че би работил с ГЕРБ, в случай че Бойко Борисов "реши един ден да отиде на топъл остров ". Сигурен съм, че имаме доста хрумвания за европейска България с част от депутатите (на ГЕРБ), добави Петков.

"Продължаваме смяната " (ПП) ще държи доста ясна линия с кого да прави бъдеща коалиция. Основна цел е битка с корупцията, само че тя не може да се случва, в случай че имаш съдружен сътрудник, който е бил част от корупцията, посочи министър председателят.

По неговите думи не е допустимо отсега нататък взаимоотношение със Станислав (Слави) Трифонов и Тошко Йорданов ( "Има подобен народ ") . За страдание осъзнахме, че те са част от задкулисието, против което се борим, сподели Петков.

Изискванията, сложени от Костадин Костадинов ( "Възраждане ") , са безусловно неприемливи, добави министър председателят.

Делян Пеевски, който се появи за пръв път от шест месеца , с цел да натисне бутона на вота на съмнение, също не може да е сътрудник, добави Петков във връзка вчерашното гласоподаване в Народното събрание на вота на съмнение към неговото държавно управление.

Оставаме с опциите на сътрудниците, които сега имаме, плюс всички самостоятелни депутати, които желаят да поддържат политиката на това държавно управление, уточни министър председателят. Очаквам, че ще видите Политическа партия с още по-силна позиция. В последните дни се видя, че хората в действителност ни повярваха, че не сме подготвени да вършим покупко-продажби със задкулисието и не може да има непоклатимост непременно. "Демократична България " и Българска социалистическа партия бяха сътрудници, с които може да се прави работа. Диалогични сме, подготвени сме на коалиция, само че хората пред нас би трябвало да взимат решенията, заключи Петков.

Той дефинира като доста тежки диалозите тази заран на срещата ЕС-Западни Балкани. Премиерът означи, че част от условията, свързани с новото предложение за бъдеща преговорна рамка на Република Северна Македония, са доста сложни за приемане от Скопие. Петков предвижда, че след произнасянето на Народното събрание, тежката задача ще бъде за Скопие, където ще би трябвало да се одобряват поставените условия, с цел да продължат напред по пътя към Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР