Българското правителство ще настоява Европейският съюз да предвиди средства за

...
Българското правителство ще настоява Европейският съюз да предвиди средства за
Коментари Харесай

България иска ЕС да финансира АЕЦ по Зелената сделка

Българското държавно управление ще упорства Европейският съюз да планува средства за нуклеарни мощности във финансовите си механизми за подкрепяне на прехода на страните членки при осъществяването на набелязаните цели в Зелената договорка. Това излиза наяве от рамковата позиция, утвърдена от държавното управление в четвъртък. То заяви, че поддържа желанията, само че счита, че би трябвало съществено подкрепяне на най-засегнатите страни, измежду които и България.

От документа, с който Mediapool разполага, излиза наяве, че българското държавно управление на думи утвърждава новите екологични политики на Европейски Съюз, само че в действителност оспорва огромна част от тях. Мотивите са, че осъществяването им ще е прекомерно скъпо, ще увеличи цената на тока и ще се отрази на конкурентността и растежа на стопанската система ни, ще се закрият работни места във въглищните райони, както и ще се обиден опциите на българите, в случай че се одобряват политиките в региона на превоза.

За съвсем всеки обиден бранш се приказва, че би трябвало финансова поддръжка за използване на тези ограничения. Страната ни е изрично срещу заложената цел за по-сериозно понижение на изхвърляните въглеродни излъчвания, с цел да се постигане спад от 50 или 55 % през 2030 година по отношение на базовата 1999 година Приетите до момента в Парижкото съглашение цели бяха 40 на 100 и в документа написа, че това е алената линия, от която България няма да отстъпи.

" Като страна членка с невисок Брутният вътрешен продукт и без съответни технологии в пилотна фаза, за България завишаването на междинната цел ще има съществено отрицателно отражение освен в стопански проект, поради потребността от фрапантни вложения, само че и в обществен подобен ", се отбелязва в позицията.

България желае европари за АЕЦ
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР