„Българското правителство, при силна държавност, трябва да поиска оставката на

...
„Българското правителство, при силна държавност, трябва да поиска оставката на
Коментари Харесай

Петър Москов: Правителството трябва да иска оставката на Фон дер Лайен заради ваксините

„ Българското държавно управление, при мощна държавност, би трябвало да изиска оставката на Урсула фон дер Лайен поради неналичието на ваксини “, счита някогашният здравен министър Петър Москов. В предаването „ Лице в лице “ страната би трябвало да потърси отговорност от Европейска комисия за имунизациите, за които сме платили, само че не сме получили.

„ Европейската комисия не е свършила най-важната си работа за целия мандат. Когато би трябвало да защитиш здравето, живота и сигурността на личните си нации, ти се проваляш. Това е единствената задача на Европейска комисия, това ще коства животи. И това изисква оставка “, безапелационен е Москов.

По думите му „ зелените коридори “ за имунизиране са добра концепция, стига да има с какво да се имунизират хората.

Относно отпущането на ограниченията и отварянето на заведенията от 1 март, някогашният здравен министър разяснява, че би трябвало цялостна промяна на метода в битката с пандемията.

„ Не може от затваряне до затваряне. Когато епидемиолозите кажат, че има повишаване, тогава наложително се тества популацията и се изолират единствено носителите “, споделя Москов.

„ Когато приказваме за справяне, би трябвало да приказваме за проект за излизане, а не по какъв начин да продължим в тази мъка “, сподели още някогашният здравен министър.

Той разяснява и различен аспект – интензивността на здравната система.

„ Когато беше в действителност грозна картината по лечебните заведения в края на ноември и началото на декември, имаше не повече от 50 лечебни заведения, които дадоха отговор на предизвикването. А ние имаме 340 лечебни заведения в цялата страна “, сподели Москов.

По думите му в случай че някой не може да се оправи с тези провокации, би трябвало да се занимава с друга активност, а не да управлява болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР