Едва ли е много трудно да предположите какво бъдеще очаква

...
Едва ли е много трудно да предположите какво бъдеще очаква
Коментари Харесай

Ще познаете ли какво бъдеще очаква човечеството според Илон Мъск?

Едва ли е доста мъчно да предположите какво бъдеще чака човечеството, съгласно Илон Мъск , познавайки метода на мислене на основателя на Tesla.

И въпреки всичко, преди броени дни милиардерът още веднъж захвана обичаната си тематика - а точно изкуствения разсъдък и въздействието му върху нас.
 Изкуствен разсъдък
Според магната, в течение на всеки минал месец, процентът биологична просветеност ще понижава, като в даден миг няма да надвишава 1%. Останалите 99% ще бъдат дело на дигитален подобен.

Мъск обаче не съумя да даде съответен отговор какво тъкмо ще би трябвало да вършат хората при сходно съответствие, засягайки концепцията, че AI би трябвало да е потребен за човечеството , само че не и за сметка на сигурността му.

" Човечеството не желае жесток изкуствен интелект.  Той би трябвало да бъде подготвен да споделя истината, даже тя да не е политкоректна. Само в сходен случай ще може да способства за развиването на човешката цивилизация в бъдеще ", счита той.
 Илон Мъск
Любопитен миг бе и позоваването на Мъск на кино лентата " 2001: Космическа авантюра ", сниман по романа на Артър Кларк . Той даде за образец сюжета, в който изкуственият разсъдък в лентата Хал умъртви всички астронавти от екипажа на галактическия транспортен съд, заявявайки, че това се е случило, тъй като е бил заставен да лъже, вместо да споделя истината.

Ние пък към момента търсям филм, в който сходно софтуерно бъдеще в действителност е от изгода за хората, а не противоположното...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР