Българското правителство очаква страната ни да приключи преговорите за закупуване

...
Българското правителство очаква страната ни да приключи преговорите за закупуване
Коментари Харесай

През лятото се очаква да приключат преговорите за закупуване на F-16

Българското държавно управление чака страната ни да завърши договарянията за закупуване на американските изтребители F-16 през лятото. Това съобщи в изявление за БНР заместник-външният министър Георг Георгиев, който е на работно посещаване в Съединени американски щати.

От Бостън заместник-министър Георгиев уточни, че договорката, която се чака да бъде завършена към юни, е значима стъпка и носи извънредно добавена стойност за страната и армията. Той дефинира рецензията на опозицията по тематиката като контрапродуктивна.

,,Не би трябвало да се заиграваме с един подобен доста на ниска цена популизъм, с това, което е значимо, стратегически значимо за страната ни, изключително в подтекста на нейната геополитическа, геостратегическа в Балканския полуостров и в цяла Централна и Източна Европа'', уточни той.

За Българското национално радио заместник-външният министър също приветства интереса на българска компания от региона на Бостън за включване в програмата „ Алеко “, която обезпечава опит на европейски жители в одобрени в техния отрасъл компании в Съединените щати, Израел и Сингапур.

,,Първо, тъй като ще разпространяваме активността на една българска компания в Съединени американски щати, само че и второ, тъй като големият набор от познания, от процедура, които могат да бъдат добити от европейските студенти и бизнесмени с помощта на тази българо-американска компания ще бъдат доста значими и доста полезни'', изясни Георгиев.

В програмата на Георгиев са заложени и диалози за отпадане на визовия режим за българи, както и по въпроса за приемането на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развитие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР