Българското правителство не може да създава черни забранителни списъци за

...
Българското правителство не може да създава черни забранителни списъци за
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: България не може да прави черни списъци по чужди закони

Българското държавно управление не може да основава черни забранителни описи за компании, действайки по силата на законите в Съединени американски щати. Това разяснява някогашният парламентарен арбитър и сегашен учител по конституционно право проф. Пламен Киров във връзка самодейността за основаване на лист с компании, които са глобени по закона " Магнитски ".

" България е правова страна и се ръководи по своите закони, а не по хрумването на едно или друго лице, пък било то и облечено във власт ", разяснява юристът.

Проф. Киров изясни пред БНР, че държавното управление няма никакво правно съображение да прави черни описи заради неналичието на ексклузивен закон.

" Учудващо е, че сме загрижени да съблюдаваме непознат закон - " Магнитски ", а не съблюдаваме личните си закони. Да прилагаме непознато законодателство, това идва малко допълнително на хората, посветили се на правото и на отстояването на конституционните правила и полезности. Не сме длъжни да изпълняваме закона " Магнитски ", ние се съобразяваме, доколкото сме слаба политически, финансово и икономически страна ", сподели Киров.

Той схваща желанието на служебното държавно управление да избегне опасности за държавните компании от попадане в неподходящо състояние. Те могат да се окажат в обстановка да заплащат санкции в Съединени американски щати за стопанските си връзки със глобените субекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР