Българското правителство е взело решение да изпрати хуманитарна и военно-логистична

...
Българското правителство е взело решение да изпрати хуманитарна и военно-логистична
Коментари Харесай

Изпращаме хуманитарна и военно-логистична помощ на Украйна

Българското държавно управление е взело решение да изпрати филантропична и военно-логистична помощ за Украйна. Това оповестяват от Министерски съвет в извънредно сбито известие през днешния ден следобяд.

Развитията от последните дни, в които мирна Украйна беше безпричинно нападната от Путин, провокираха паника и съчувствие към украинския народ, се показва от пресслужбата на Министерски съвет.

С решението страната ни се причислява към групата на 25-те страни донори от Европейски Съюз и НАТО.

Във видео послание, публикувано от Министерски съвет, министър председателят Кирил Петков изброи филантропичната помощ - облекла, обувки, палатки, чаршафи, одеала. Конкретика по въпроса за военно-логистичната помощ не беше дадена.

Той обоснова решението с острото наказание от страна ни на дейностите на Русия - " Не можем да стоим по този начин със затворени очи и да гледаме ", съобщи Петков.

" Жалко един водач да стои на една дълга маса, а младите момчета да гинат ", разяснява още Петков и добави: Нито един човек не би трябвало да се усеща самичък в тази братоубийствена война.

За да сме сигурни, че украинските жители усещат поддръжката на нашата страната, ще бъде разкрита сметка към БЧК. От нея също ще се прави подкрепяне на бежанците, които ще дойдат от Украйна у нас. Водят се диалози и с работодатели за бързо социализиране и подкрепяне на бежанците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР