Българското общество от десетилетия е под влиянието на пропагандата на

...
Българското общество от десетилетия е под влиянието на пропагандата на
Коментари Харесай

Проф. Келбечева: 77 години ни облъчва руска пропаганда, имаме тежко ментално наследство

Българското общество от десетилетия е под въздействието на пропагандата на Кремъл, заради което имаме извънредно тежко ментално завещание. Голяма част от хората не познават същинската история на България.
Такава констатация направи пред бТВ историкът Евелина Келбечева.

" Акобългарската аудитория знаеше фактически какво се случва сред 1944 и 1948 година, когато оставаме в изискванията на руска окупация, нямаше да е толкоз мъчно да се раздели с паметника на Съветската войска. Ние сме първенци в Европа – единствените, които пазят 185 паметника на Червената войска окупаторка. Няма такава друга страна в Европа. Непрекъснато дават подправени образци с паметниците във Виена, Будапеща, Берлин, само че това са монументи, построени тук-там, където е имало борба. Тук няма борба - ние сме окупирани без всевъзможен мотив. Това са метастазите на една комунистическа агитация, която трови обществото ни толкоз години. " - уточни тя.
" Най-страшна е реакцията на хора, които в действителност са невежи във връзка с действителната история, само че които не престават да служат на една тежка агитация. Не се удивлявам от този факт, само че ме е позор, че съгласно проучванията процентът на тези хора е толкоз висок. Ние нямаме гражданско обучение в България. " - съобщи проф. Келбечева.
По думите ѝбългаритеимаме извънредно тежко ментално завещание.

" Пропагандата, на която сме очевидци и през днешния ден, не е спряла с рухването на режима и сриването на Берлинската стена. Ние сме най-неизчистени от обстоятелството, че сме подвластни на 77 години агитация, която стартира още от 18 век с русофилията, с митологията за освободителите, фолклора, литературата и по-късно поета от историята. " добави тя.

Във връзка със разногласието към личността на кмета на София инж. Иван Иванов и дали негов монумент да бъда издигнат в столицата, Евелина Келбечева сподели, че за самата нея това е един изцяло неправилен спор. По думите й, обвиняването за връзки с нацистите е доста маргинално и обикновено. Тя посочи, че инж. Иван Иванов продължава великото модернизационно дело на строителите на България, той е най-успешният кмет на София.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР