Българското министерство на здравеопазването разпространи в четвъртък препоръките на Европейската

...
Българското министерство на здравеопазването разпространи в четвъртък препоръките на Европейската
Коментари Харесай

Без рестрикции у нас за идващите от Китай

Българското министерство на опазването на здравето популяризира в четвъртък рекомендациите на Европейската комисия за пътуващите от и до Китай, като посочи, че у нас няма да се постановат рестрикции към този момент.

Министерство на здравеопазването цитира данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, съгласно коитовариантите, циркулиращи в Китай, към този момент циркулират в Европейски Съюз и по тази причина не са предизвикателство за популацията на Европейски Съюз.

Държавите в Европейски Съюз се чака да изискват от пътуващите от Китай да представятотрицателно проучване, направено до 48 часа преди полета.

Предвижда се пасажерите от и към Китай да бъдат призовани да носят по време на полетамаски с висока отбрана (FFP2/N95/KN95). Уточнява се, че първите полети от Китай до Европейски Съюз са планувани за 8 януари.

Препоръки за лицата, пътуващи до или идващи от Китай
Преди тръгване всички пасажери следва да се уверят, че са получили цялостния курс на имунизиране против Ковид-19, в това число бустерни дози.По време на пътешестване маските за лице са измежду най-ефективните средства за попречване предаването на SARS-COV-2. Поради това се предлага носенето на маска при скупчвания на хора, в това число по време на пътешестване със аероплан.Лицата с хронични болести следва да продължат да носят защитна маска, без значение от настоящите в съответната страна противоепидемични ограничения. На хората с респираторни признаци (кашлица, кихане и др.) също се предлага да носят защитна маска.Поради продължаващите високи равнища на разпространяване на респираторни вируси в ЕС/ЕИП, в това число RSV, SARS-CoV-2 и грип, на всички жители се предложи да останат у дома, в случай че са болни; да съблюдават добра хигиена на ръцете; да носят защитни маски и да сведат до най-малко престоя си в публични пространства, където има скупчване на доста хора, в това число в публичния превоз, с цел да се понижи разпространяването на респираторни вируси.
Пътуванията от Китай и до Китай може да се усилят, след катоПекин разгласи, че от неделя отстранява наложителната карантина при влизане на китайска територия – последната диря от тактиката за " нулев Ковид ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР