Българското кино днес е по-живо от всякога. Това каза Петър

...
Българското кино днес е по-живо от всякога. Това каза Петър
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Българското кино днес е по-живо от всякога

Българското кино през днешния ден е по-живо от всеки път. Това сподели Петър Тодоров, шеф на Националния кино център в ефира на Радио " Фокус " в утринния информативен блок " Добро утро, България ". " Киното търси своите тематики и фенове, намира ги доста постоянно. Българското кино е положително ", счита Тодоров.

На 13 януари - Денят на българското кино шефът на Националния кино център разяснява, че в София, Пловдив, Бургас и Варна всеки ще могат гратис да гледа разнообразни прожекции по случай празника.

" Тази стратегия, от писмено и анимационно кино, ще се случва в София, Пловдив, Бургас и Варна. Там хората ще могат да отидат да гледат тези филми. Тъй като документалното кино и анимацията, за жалост, нямат огромни обичаи в сподели в киносалоните,  ние се опитваме тя да получи видимост, да видят хората, че вършим положително писмено и анимационно кино. ", изясни Тодоров.

Той посъветва хората да гледат българско кино: " Съветът, който бих дал е да идат да гледат българско кино и да видят, че то е едно европейско кино, на европейско равнище и в действителност си коства ".

Директорът на НЦФ заключи, че има потребност от поддръжка, има потребност от това феновете да влизат в киносалоните, като изясни, че самото вървене на кино е едно обществено прекарване и то в никакъв случай няма да изчезне.

" Има доста положителни филми, които предстоят да излязат и си заслужават да бъдат гледани ", сподели в умозаключение Петър Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР