Българското футболно първенство стартира след по-малко месец и се очертава

...
Българското футболно първенство стартира след по-малко месец и се очертава
Коментари Харесай

Спас Русев в ексклузивно интервю пред БЛИЦ за бизнеса, Vivacom и защо „Левски“ застана зад Борислав Михайлов!

Българското футболно състезание започва след по-малко месец и се обрисува като извънредно забавно, което се укрепва от 5-те безконечни дербита през април. Процесите в Левски постоянно са забавни. БЛИЦ потърси мнението на притежателя на " Левски " Спас Русев както по тематиката " Левски ", по този начин и по настоящи въпроси от бизнеса и телекомуникационния пазар. Ето по какъв начин господин Русев отговори на въпросите на Ивайло Крачунов. - Г-н Русев, водещи специалисти означават, че за първи път от 27 години насам българската стопанска система е в напредък. Какви са вашите наблюдения като един от водещите предприемачи в страната?
- Това явно е по този начин, тъй като светът излиза от криза. Забелязва се един стопански напредък, който се вижда и в Америка.

- В този смисъл България не е изключение и всички дейности от ръководството до момента стартират да дават резултат.
- Превърна ли се България в удобна страна за вложения?

Според мен България постоянно е била удобна за задгранични вложения. Ние имаме доста атрактивно данъчно облагане, имаме извънредно способена работна ръка, изключително в областта на високите технологии.

По тази причина за мен страната ни е атрактивно място за вложения.

- Как оценявате напъните на министър-председателя Борисов да облекчи бюрокрацията в държавната администрация?
- Аз персонално не съм срещал някакви проблеми в държавното администриране. За мен те са в границите на естественото.
Очевидно е, че министър председателят и държавното управление поставят доста старания.

Ако погледнете от административна позиция, сегашният министър председател е най-опитният политик в България.
Борисов беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи, по-късно мандат и половина кмет на София, към този момент трети мандат е министър-председател. Това е извънредно богат насъбран опит, който към този момент дава позитивни резултати.

- Правителството разгласи ограничения за възстановяване на чистотата на въздуха. Преди години в Лондон бяха неразрешени камините. Възможно ли е София и другите градове да вземат образец от столицата на Англия?
- Това са несъпоставими неща. Да, в Лондон камините са неразрешени със закон отпреди много-много години. Това, обаче не значи, че сега въздухът в Лондон е идеално чист.

Силно се надявам, че както държавното управление, по този начин и кметството ще положат всички старания с цел да може София да стане един чист град.

Вижте, ние имаме неповторимата предразположеност да бъдем наоколо до планина като Витоша и някак си не отива на София да бъде замърсен град.

- Смятате ли, че Vivacom ще се трансформира в водач на телекомуникационния пазар?
- Vivacom в никакъв случай не го е загубвала. Тя е безапелационният водач.
Въпросът е да задържим това водачество и от година на година да подобряваме нашите резултати.

- Предвиждате ли други огромни партньорства през 2018 година като това с Huawei?
- Телекомуникациите в последните години са доста динамична промишленост.
Vivacom е отворена компания и ние сме подготвени на партньорства и съдействия във всички сфери, които биха подобрили както продуктите, които ние предлагаме, по този начин и позиционирането на нашата компания на пазара.

- Същото не може да се каже за Левски, който е на трето място. Имат ли сили сините да са конкурентноспособни в битката за купата?
- На този въпрос би трябвало да отговоря с " Да ". Това са общоприетите и банални клишета, че за „ Левски “ всичко с изключение на продобиване на купата се счита за крах.

Вижте какво- " Левски " е в развой на преструктуриране и възобновяване. Разбирам, че почитателите и то с съображение желаят час по-скоро високи резултати. И аз ги желая, само че за жалост във футбола има цикличност, тъй че ще би трябвало да бъдем малко по-търпеливи.

Но аз съм оптимистично надъхан!

- Вие персонално ли се занимавате с прехвърлянията, както с привличането на Габриел Обертан и Жорди Гомес?
- Участвам доста интензивно в този развой! Но несъмнено уважавам и мнението на експертите, които имаме в клуба по отношение на спортно-техническите качества на футболистите, които ние привличаме и се опитваме да притеглим.

- Да чакаме ли нови мощни попълнение в „ Левски “ до края на зимния трансферен прозорец?
- Силно се надявам, че ще имаме още веднъж опция да зарадваме нашите последователи и да засилим интригата в оставащите няколко месеца до края на шампионата.

- Ръководството на „ Левски “ застанаха твърдо зад кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС, само че почитателите застанаха на противоположна позиция. Защо се получи разминаване в позициите?
- Изразяването на мнение на показва разминаване в позициите. Това е част от Демокрацията.
Разбира се почитателите имат право да изразят своето мнение. Ние обаче не можем да не застанем зад нашите митове. Боби Михайлов и неговото семейство са дали доста на клуба и не можем да не застанем зад него.

Въпросът обаче е в друго. В Англия да вземем за пример, в случай че извършите една анкета ще установите, че доста малко от почитателите знаят за управлението на Футболната федерация, тъй като малко се интересуват от този въпрос. Там където футболът е на равнище и проблемите се вземат решение на терена във жанр на феърплей, там админите, служителите и съдиите имат доста малко въздействие. И противоположното – там където равнището на футбола е доста ниско, там на напред във времето са служителите и съдиите.

Ние, притежателите на клубове би трябвало да се опитаме да вдигнем внезапно равнището на футбола в България. Тогава ние
ще станем самостоятелни и тематиката за това кои са съдиите и служителите ще стане по-незначителна.

- Честно ли е българското състезание?
- Чувам най-различни неща. Да, идвали са и при мен с най-различни оферти. Аз обаче в подобен вид игри не вземам участие. За мен това, което желая да направя е „ Левски “ да е мощен тим и да завоюва мачовете си с игра, а не със подмолни дейности!

- Оптимист ли сте, че в идващите години „ Левски “ още веднъж ще е участник в Шампионската лига?
- Аз не мога да не съм оптимист. Ако аз не съм оптимист, то не бих бил в „ Левски “. Това е нашата цел.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР