Българският външен министър Екатерина Захариева критикува лидерите на Европейския съюз,

...
Българският външен министър Екатерина Захариева критикува лидерите на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Захариева се скара на евролидерите от Ню Йорк

Българският външен министър Екатерина Захариева подлага на критика водачите на Европейския съюз, че не извършват обещанията си към страните от Западните Балкани, оповестиха от Външно министерство.

" Време е водачите в Европейския съюз да спрат да мислят единствено за вътрешнополитическите си проблеми, а да бъдат смели и да решат да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз с Република Северна Македония и Република Албания ”, съобщи Захариева по време на форума на високо ниво на Международния център " Низами Ганджави “ в Ню Йорк. Тя напомни, че през юни предходната година страните членки са решили преговорите за участие с Албания и Северна Македония да стартират през юни 2019 година, само че това не се случи.

" Моето обръщение в този момент към сътрудниците от Европейски Съюз е, че в случай че не можем да изпълняваме обещанията си, по-добре да не ги поемаме. Не мога към този момент да бъда дипломатична. Убедена съм, че ще е историческа неточност да не стартират договаряния или да се разделят двете страни ”, съобщи Екатерина Захариева, представена от пресцентъра на Министерство на външните работи.   " Понякога политиците са по-смели от историците " - по този начин Захариева се обърна и към премиера на Македония Зоран Заев, който също участва на форума. Западните Балкани бяха приоритет на българското ротационно председателство на Европейски Съюз.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР