Българският туризъм стои добре на външните пазари. Това заяви пред

...
Българският туризъм стои добре на външните пазари. Това заяви пред
Коментари Харесай

От Института за оценки в туризма не виждат провал на летния сезон

Българският туризъм стои добре на външните пазари. Това съобщи пред bTV Румен Драганов от Института за оценки и разбори в туризма. Той изрично отхвърли сезонът да е пред неуспех и увери, че отрицателната акция против туризма у нас не се отразява в чужбина.

Според него българските туристи като ползватели са ощетени за разлика от чужденците, чийто интерес се пази от туроператорите.

По думи на Драганов Министерството на туризма основава безпорядък в бранша. Той укори и КЗП, че доверието на хората, защото работата в комисията не е ефикасна.

Според него е значимо да се сътвори механизъм, който да прави инспекции и да отразява дейно недоволствата на потребителите.

От своя страна ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов съобщи, че е неприемливо клиентите да бъдат принуждавани да си вземат нещо, което е отвън техните потребности. Думите му бяха във връзка откритите нарушавания с разликите в цените за чадър и шезлонг по Черноморието.

Според него потребителите не би трябвало да бъдат задължавани да наемат цялостен комплект, а също би трябвало авансово да бъдат осведомени каква услуга употребяват.

Той изрази мнение, че комисията работи дейно и инспекциите дават резултат. Проблемът бил, че по-късно не се взимат следващи ограничения, които да трансформират изискванията.

Припомняме, педи дни министърът на туризма Николина Ангелкова уточни, че междинната цена на чадър и шезлонг по Черноморието варира сред 4 и 7 лв., а в курорти като Слънчев бряг стига до 9 лева След това обаче се оказа, че има разминавания в оповестените цени и издадените касови бележки. Понякога нито летовниците, нито спасителите на плажа знаят каква в действителност е цената на услугите. При сходни нарушавания концесионният контракт на плажа може да бъде преустановен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР