Българският специалист Саид Ибраимов ще изпълнява две длъжности в новия

...
Българският специалист Саид Ибраимов ще изпълнява две длъжности в новия
Коментари Харесай

Саид Ибраимов ще изпълнява две длъжности в новия си отбор Тобол

Българският експерт Саид Ибраимов ще извършва две длъжности в новия си тим Тобол (Костанай), заяви старши треньорът Григорий Бабаян. Роденият в Армения експерт показа екипа от помощници, както и очерта в изявление за локалните медии проектите за подготовка и вероятността за новия сезон.

Tобол приключи на 4-о място през предходната акция в казахстанската Висша лига, само че Бабаян одобри предизвикването с този клуб. Саид Ибраимов пък е прочут у нас най-много като помощник на Станимир Стоилов, само че дружно с Бабаян в екип завоюваха петата поредна шампионска купа за Астана в казахстанската Премиер-лига. Сега двамата се събират още веднъж след известно спиране, само че този път в клуб, който не може да се мери с мастодонта на някогашната руска република.

"Саид Ибраимов ще бъде треньор по физическата подготовка, а също по този начин и мой помощник по ежедневната футболна работа. Работил е в Астана, в националния тим на Казахстан по времето на Станимир Стоилов. Между другото, дълго време е играл дружно с известния бранител на Тобол Станимир Димитров (двамата бяха съотборници в Нефтохимик през 90-те години и при започване на 21-и век), споделя Бабаян.

"Така че може да се каже: Саид е и фитнес-треньор и помощник, добавя още един от перспективните казахстански експерти за своя български асистент. След това Бабаян показва и останалите си помощници: анализаторът Александър Москаленко, статистикът Аркадий Бакулин, както и треньорът на вратарите Евгений Набойченко и още един асистент: Евгений Антонов.

През предходната година Тобол приключи първи отвън участниците в Лига Европа, само че упоритостите са към повишение на равнището. В момента те са на лагер в Обединените арабски емирства, което приказва единствено по себе си.

"Клубът е задължен да се развива. Важното е постоянно да се стреми към нещо по-добро. Инфраструктурата е на положително равнище. Ръководството работи над това клубът да става по-силен. Нашата задача е да подобряваме и изискванията в тима, само че доста зависи и от футболистите и по какъв начин те се влагат в тренировките и мачовете, споделя още Григорий Бабаян.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР