Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на първия за

...
Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на първия за
Коментари Харесай

Радослав Янков отпадна в квалификациите на първия старт за 2018 г.

Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на първия за годината старт от Световната купа в алпийските дисциплини. Носителят на огромния бистър глобус за 2016 година зае 21-ото място в крайното класиране на паралелния великански слалом в Лакенхоф.

Янков преодоля трасето в австрийския център за 1:20.30 мин. Той остана на 0.39 сек. от австриеца Лукас Матиес, който зае последното място в главната фаза на надпреварата.

Изненадващо в квалификациите отпаднаха още двукратният притежател на Световната купа Бенямин Карл, двукратният олимпийски първенец от Сочи Вик Уайлд и французинът Силвен Дюфур.

Състезанието беше извоювано от швейцареца Невин Галмарини. Олимпийският вицешампион в дисциплината записа първа победа за сезона и втора в кариерата си след триумфа в Рогла предишния януари.

В доста трагичен край Галмарини изпревари единствено с една стотна от секундата словенеца Рок Маргуч. Преди това швейцарецът победи руснаците Дмитрий Сарсембаев и Андрей Собольов и австриеца Александър Пайер. Пайер добави почетната стълбичка, откакто завоюва дребния край против Жан Кошир.

С триумфа през днешния ден Галмарини излезе отпред в генералното класиране в алпийските дисциплини. Швейцарецът събра 2660 точки и изпревари със 150 точки италианеца Роланд Фишналер. Собольов е трети с 1890 точки. Янков е пети с 1220 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР