Българският шампионат заема второ място в целия свят от Футболната

...
Българският шампионат заема второ място в целия свят от Футболната
Коментари Харесай

efbet Лига е на второ място в световен мащаб по един показател

Българският шампионат заема второ място в целия свят от Футболната обсерватория по % на успехите на тимовете, които първи вкарат попадение в мач. Родните сформира са постигнали 724 триумфа от 962 мача или 75,3%. На първо място е Молдова, където тимовете печелят 80% от срещите, в които откриват резултата.

С други думи, това демонстрира, че в България и Молдова извънредно мъчно се реализират обрати и тимовете не са толкоз равностойни. В топ 10 са още шампионатите на Узбекистан, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Казахстан, Естония и Беларус. Или другояче казано - едва известни шампионати с невисок рейтинг.

Висшата лига на Англия за образец е на 31 място със 71,1% победи на тимовете с първи гол.

От българските тимове ЦСКА се оказва най-постоянен, когато първи открие резултата на таблото. "Червените " са стигнали до 73 победи от 84 мача, в които първи разпечатват вратата на противника - 86,9%. Статистиката е за интервала 2016-2019 година.

След тях са Лудогорец и Левски. Шампионите са с успеваемост от 86% при маркиран първи гол, а "сините " са с 85,3%.

По-интересно е, че на 4 позиция е Царско село с 84,7%, само че в статистиката влизат и мачовете във Втора лига. Надолу в класирането на елитните ни тимове у нас са Славия, Черно море, Берое, Етър, Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Последните две места заемат Ботев Враца и Дунав, надлежно с 67,8 и 67,1%./Меридиан мач
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР