Българският шампион Лудогорец се впуска тази вечер в битките от

...
Българският шампион Лудогорец се впуска тази вечер в битките от
Коментари Харесай

Лудогорец излиза срещу Рома и Моуриньо за нова луда европейска вечер

Българският първенец Лудогорец се впуска довечера в борбите от груповата фаза на Лига Европа. Съперник на " орлите " ще бъде Рома на Жозе Моуриньо, като единствено преди няколко месеца португалецът и " вълците " стигнаха до първия европейски трофей в историята на римския клуб - купата в Лигата на конференциите. Лудогорец ще търси първа победа в груповата фаза на шампионата от съвсем три години - през есента на 2019 година разградчани удариха с 3:0 Ференцварош. В своята история Лудогорец към този момент е побеждавал и отстранил тим от Рим - през 2014 година " зелените " изхвърлиха Лацио от Лига Европа с общ резултат 4:3. 

Срещата довечера стартира в 19:45 часа на " Хювефарма Арена " в Разград, като " орлите " оповестиха още преди няколко дни, че билетите за нея са изкупени. Рефер на дуела ще бъде известният англичанин Крейг Поусън, на който през лятото беше поверен мачът за Къмюнити Шийлд сред Манчестър Сити и Ливърпул.
 Шимунджа: Съгласен съм, че на хартия Рома е много пред нас, само че ние би трябвало да отговорим на класата им Шимунджа: Съгласен съм, че на хартия Рома е много пред нас, само че ние би трябвало да отговорим на класата им
В дните преди затварянето на трансферния прозорец Лудогорец направи няколко бразилски покупки - Нонато, Педро Нареси и Педро Енрике, само че за момента те остават отвън сметките за титулярния състав на наставника Анте Шимунджа. Специалистът съумя да види в игрова конюнктура до момента само поляка Якуб Пьотровски и норвежеца Аслак декор Витри, които също са част от новата вълна играчи в Разград. 
 Недялков: Ще покажем на Рома, че не се опасяваме да играем с най-големите Недялков: Ще покажем на Рома, че не се опасяваме да играем с най-големите
Българският първенец отнесе с 6:0 новака Хебър (Пазарджик) в efbet Лига през уикенда, когато попаденията в мрежата на отбора от Пазарджик осъществиха Иван Йорданов, Рик Джонатан, Бърнард Текпетей, Кирил Десподов и Спас Делев (2), като последният получи леко разтежение към края на срещата, само че се чака да е подготвен за борбата с римляните. До момента Делев има осем мача в евротурнирите през сезона, като той ще усъвършенства собствен персонален връх, в случай че запише минути и против Рома. Хубавото за " зелените " е, че звездите в състава на Шимунджа са на линия - Десподов, Антон Недялков, Матиас Тисера и прочие
 Рома се похвали със специфична нашивка за мача с Лудогорец Рома се похвали със специфична нашивка за мача с Лудогорец
Същевременно Рома излиза в Разград без своя британски голмайстор Тами Ейбрахам, който изобщо не дойде в България. В състава на Специалния отсъства и нидерландският десен бек Рик Карсдорп. Ейбрахам лекува контузия в рамото, а бранителят е с травма в коляното, което ги извади от проектите на Моуриньо за " Хювефарма Арена ".
 Рома кацна в България и потегли към Търговище Рома кацна в България и потегли към Търговище
Италианският тим ще излезе против Лудогорец леко разтърсен, откакто преди няколко дни беше разрушен с 0:4 от Удинезе в Серия " А ". В офанзива " джалоросите " ще разчитат на силата на потвърдени майстори като Пауло Дибала и Андреа Белоти - и двамата са нови попълнения в Рома. Аржентинският национал към този момент стартира да бележи за " вълците ", до момента в който Белоти към момента не се е разписвал след своя трансфер от Торино в края на август. Има огромна възможност в полузащитата Моуриньо да заложи на различен нов състезател - Мади Камара, пристигнал чартърен от Олимпиакос.

Лига Европа, група " С ", първи кръг: 

ЛУДОГОРЕЦ - РОМА 

Вероятни сформира: 

ЛУДОГОРЕЦ: Пад, Сисиньо, Вердон, Недялков, Групер, Пьотровски, Йорданов, Десподов, Каули, Текпетей, Тисера 

РОМА: Свилар, Манчини, Смолинг, Ибанес, Челик, Спинацола, Камара, Кристанте, Дибала, Пелегрини, Белоти 

Стадион: " Хювефарма Арена ", Разград 
Съдия: Крейг Поусън (Англия) 
Начало: 19:45 часа

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от Лига Европа и Лига на Конференциите, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР