Българският шампион Лудогорец е сред отборите, които имат най-доминиращо представяне

...
Българският шампион Лудогорец е сред отборите, които имат най-доминиращо представяне
Коментари Харесай

"Лудогорец" е сред най-доминиращите домакини в Европа, сочи проучване

Българският първенец " Лудогорец " е измежду тимовете, които имат най-доминиращо показване в европейските шампионати, сочи изследване на Международния център за спортни проучвания (CIES). Лидерът в Първа лига е на второ място по данните на Футболната обсерватория, като отстъпва само на " Порто ".

Класацията се прави на база на отправените удари и тези, които тимът е инкасирал от наказателното поле. Всеки от отборите е показан посредством съотношението на ударите, като при " Лудогорец " то е 3.66. Футболистите на отбора от Разград са отправили 227 изстрела против 62 на техните противници. При " Порто " съотношението е 3.79 – 258 среу 68.

Проучването показва данни до 20 февруари 2018 година. На процедура в него не влиза последния домашен мач на " Лудогорец ", който беше извоюван с 1:0 против " Септември " (София).

Дотук през сезона в Първа лига " Лудогорец " е вторият най-хубав хазаин. Шампионите са спечелили девет от 12-те си мача в Разград, в два приключиха наедно и изгубиха един път от ЦСКА с 1:2 през ноември. Тимът на Димитър Димитров е спечелил 29 точки при голова разлика 25:6. Единствено " Левски " е по-силен хазаин, като сините нямат загуба на " Георги Аспарухов " - девет победи и три равни с голова разлика 19:2.

В класацията за най-доминиращите сформира като домакини " Лудогорец " е пред " Цървена звезда ", " Наполи ", " Динамо " (Загреб), " Манчестър сити ", " Бенфика ", " Славия " (Прага), " Селтик " и ПСЖ.

От всички отбори в топ 10, единствено два не са преди всичко в шампионатите си - " Бенфика " е втори в Португалия зад " Порто ", а " Славия " (Прага) изостава с девет точки зад " Виктория " (Пилзен) в чешкия шампионат.

ЦСКА е 11-и, като при алените съотношението е 2.71. Отправените удари са 190, а получените 70. От водещите отбори в България ЦСКА изгуби най-вече точки като домаин. В 11-те срещи на " Българска войска " футболистите на Стамен Белчев излязоха спечелили в седем, изгубиха един път и три пъти приключиха наедно.

В класацията попада и " Левски ", който е 29-и. Въпреки постоянното си показване в точков актив сините са отправили единствено 144 удара, това прави приблизително по 12 на мач, а при " Лудогорец " броят е съвсем двойно повече – 23.

Нито един различен български тим не попада в местата до 100. Далеч обратно в подреждането са " Челси " (55-и), " Милан " (80-и) и " Арсенал " (92-и).

По-рано през годината " Лудогорец " попадна и в друга ранглиста на Международния център за спортни проучвания. В нея българските първенец беше измежду тимовете с най-стабилни отбрани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР