Българският съюз по балнеология и СПА туризъм настоява да бъде

...
Българският съюз по балнеология и СПА туризъм настоява да бъде
Коментари Харесай

Медикал СПА центровете искат да бъдат включени в програмите за пост ковид превенция и рехабилитация

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм упорства да бъде включен в процеса на възобновяване на хората преболедували Ковид 19.

„ От началото на пандемията сътрудниците от Франция, Словакия, Чехия и други вкараха в своите политики на техните министерства на опазването на здравето специфична секция пост коронавирус предварителна защита и пост коронавирус рехабилитация, която се прави в амбулаторни условия. Франция покрива най-малко 7-дневен престой посредством здравно осигурителната система във френските термални курорти.

Надяваме се и ние да успеем да предизвикваме министерство на опазването на здравето да включат медикал СПА центровете в стратегиите за пост коронавирус предварителна защита и пост коронавирус рехабилитация в амбулаторни условия. Защото хора, които са били в болница 2-3 седмици да вършат пост коронавирус рехабилитация още веднъж в болнични условия едва ли ще им се отрази толкоз добре. Ние имаме прелестна природа, имаме всички благоприятни условия с цел да предложим тази пост коронавирус рехабилитация на територията на курорти, които оферират качествена медикал СПА услуга, сертифицирани центрове съгласно разпоредба 4 на Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването “, сподели Сийка Кацарова – ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация.

Според Кацарова балнео и медикал СПА центровете би трябвало да станат част от политиката на Министерство на здравеопазването и във връзка с предварителната защита на някой болести. От организацията чакат да бъдат поканени в консултативния съвет към министъра на опазването на здравето.

Автор: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР