Българският режисьор, актьор и продуцент Бедо Манукян е починал след

...
Българският режисьор, актьор и продуцент Бедо Манукян е починал след
Коментари Харесай

Режисьорът Бедо Манукян почина от коронавирус

Българският режисьор, артист и продуцент Бедо Манукян е умрял след затруднения от ковид в София. Това заяви Нова тв,  цитирайки неговата другарка, журналистката Юлияна Велчева.

„ Коронавирус лиши моя безценен другар Бедо Манукян – огромен аристократ, влъхва, душеприказчик, надарен режисьор и артист, избрал да се върне в България след 39 години емигранство в Щатите. Та, Бедо таман монтираше отначало своя филм „ Леблебии ”, с цел да го пригоди към огромния екран. Как да ти кажа довиждане, благи Бедо? Нямаш концепция какъв брой липсваш ”, написа Велчева във " Facebook ".

Бедо Манукян е роден през 1952 година в фамилията на оперетните артисти Сета и Шаварш Манукян. През 1966 година емигрира дружно с родителите си в Америка. Там следва постановка и продуцентство в Калифорнийския университет (UCLA), работи като " момче за всичко " и преносвач, само че съумява да стигне и до Холивуд.

За пръв път се връща в родината през 1991 година, като копродуцент и сърежисьор на кино лентата „ Леблебии “. Запознава се с режисьорката Иванка Гръбчева, която кани Манукян да съветва постпродукцията на игралния филм, отдаден на банкера Атанас Буров - „ Жребият “. Преди време взе участие и в сериала „ Дървото на живота “. Окончателно се установява у нас през 2005 година

Точно по това време става и представител за България на Франсис Форд Копола, който снима в Румъния кино лентата „ Младост без младост “. Режисьорът на " Кръстникът " и " Апокалипсис в този момент " идва в двореца в Балчик, с цел да снима своята акомодация по романа на Мирча Елиаде с присъединяване на Тим Рот, Александра Мария Лара и Бруно Ганц. Координатор на 30-дневните фотоси в България е точно Бедо Манукян. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР