Българският производител на безпилотни товарни самолети Dronamics обяви стратегическо партньорство

...
Българският производител на безпилотни товарни самолети Dronamics обяви стратегическо партньорство
Коментари Харесай

Ето къде ще се произвеждат българските дронове Dronamics

Българският производител на безпилотни товарни самолети Dronamics разгласи стратегическо партньорство с Cotesa, европейски производител на съставни елементи за аерокосмически и автомобилни компании.

Споразумението ще обезпечи производството на товарните дронове създадени от Dronamics, които се чака да стартират обслужване на търговски направления в Европа през 2023 година

Dronamics  неотдавна стана първата дрон-компания за транспорт на товари, която получи европейски лиценз. " Черният Лебед ", единственият товарен дрон, който може да носи 350 кг на разстояние до 2500 км, ще се създава в заводите на Cotesa в Германия.
 Българските дронове Dronamics ще правят карго полети
Български дронове ще правят карго полети в Средиземноморието до края на годината, а от 2024-а и у нас

Компанията е създала личен дрон, наименуван " Черният лебед "

Свилен Рангелов, основен изпълнителен шеф и съосновател на Dronamics, сподели: " Радваме се, че имаме индустриален сътрудник като Cotesa. Това съглашение за произвеждане на " Черния Лебед " в тяхното оборудване в Германия поддържа предстоящото начало на комерсиалните интервенции на Dronamics, с упоритостта да стане първата карго дрон-авиокомпания на континента през идната година. "

Кристиан Барч, основен изпълнителен шеф на Cotesa, сподели: " Cotesa се гордее, че е сътрудник на Dronamics и ще бъде част от идната стъпка в развиването им. Въз основа на нашия дълготраен опит и подготвеност в производството на съставни елементи за гражданската авиация, COTESA е в добра позиция да си партнира с модернист във въздушната подвижност като Dronamics. "
 Българската Dronamics ще доставя с дронове медикаменти и органи за трансплантация в Шотландия
Български производител на товарни дронове навлиза на английския пазар

Компанията ще взе участие в плана CAELUS със своя товарен дрон Black Swan
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР